петък, септември 11, 2020
Начало Водещи новини Работилничка за коледни картички и благотворителен базар отварят врати тази неделя в...

Работилничка за коледни картички и благотворителен базар отварят врати тази неделя в „Акве Калиде“

Тази неделя, 15 декември, в туристически комплекс „Акве Калиде“ отваря врати в празничното издание на „Арт-И-Факти“. В арт работилничките от 11.00 до 13.00 часа децата ще изработват атрактивни коледни картички и художествено украсени пликове. С тях могат да поздравят за празниците своите близки и приятели.

Таксата за участие в работилничките е 3 лв. за едно изделие, 4 лв. – за двете, и включва възможност за безплатно посещение в музея на „Акве Калиде“.

Заедно с това в благотворителен Коледен базар ще бъдат представени арт изделия, сътворени от децата на детския център за деца с увреждания „Свети Николай Чудотворец“. По думите на терапевта Дани Илиева, изделията са сътворени с много креативност, желание и любов.

ДЦДУ „Свети Николай Чудотворец“, създаден през 2000 г., работи ежедневно с деца с физически и умствени увреждания. Логопеди, психолози, трудотерапевти, рехабилитатори, социални работници и социални асистенти подготвят деца с увреждания за водене на самостоятелен живот, социална адаптация и социална интеграция. Най-любимите занимания на децата са свързани с творчеството – моделиране с глина, рисуване върху текстил, порцелан, стъкло, дърво, хартия.

Средствата, събрани от благотворителния базар, ще бъдат използвани за закупуване на материали – бои, лепила, прежди, стикери, цветни картони и др.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

„Братя Блецови” ООД инвестира 3 милиона лева и разкри 50 работни места в Бургас

"Братя Блецови" ООД е компания, която наскоро завърши изграждането на нова логистична база в Индустриален и логистичен парк - Бургас. Търговското дружество...

Бургас изпраща лятото с Фестивал на рибата и виното, откриването е довечера

Вкусни морски деликатеси, подбрани напитки и атрактивна програма ви очакват този уикенд в Бургас На 11, 12 и 13 септември...

Най-красивият бургаски подлез ще има и изрисувана 3D подова настилка

Атрактивно изрисуваният подлез, с визия на сюреалистично произведение на изкуството, привлече вниманието на бургазлии още преди официалното си откриване. Подлезът...

КАТ с нова спецоперация за безопасност по пътищата

От началото на септември до момента при транспортни произшествия по пътищата в страната са загинали 22 души. От днес...