сряда, юли 15, 2020
Начало Водещи новини Днес композиторът Руслан Карагьозов представя новия си албум „Тоя влак за Бургас“

Днес композиторът Руслан Карагьозов представя новия си албум „Тоя влак за Бургас“

Концертът е на 2-ри декември, понеделник, от 18.30 часа в ДТ „Адриана Будевска“ при вход свободен

Композиторът Руслан Карагьозов подготвя никулденска премиера на новия си албум с авторски песни, озаглавен по едноименното стихотворение на Христо Фотев – „Тоя влак за Бургас“. Концертът ще бъде на 2-ри декември, понеделник, от 18.30 часа в залата на Драматичен театър „Адриана Будевска“ и е част от празничната програма на Община Бургас за Никулден.

На сцената на театър „Адриана Будевска“ ще се качат изпълнители като Георги Дюлгеров, Гергана Великова, Мина Пенкова, група „Петте сезона“, със специалното участие на Дани Милев, а входът е свободен.

В диска са събрани десет песни, написани от композитора Руслан Карагьозов. Четири от тях са съвсем нови и в изпълнение на Георги Дюлгеров – „Тоя влак за Бургас“, „Думи две“, „Любов по 100“ и „Нощно море“. Две от десетте песни в албума са с нов аранжимент, направен от Дани Милев.

В албума е включена песента „Пепел е любовта“, която Ваня Костова изпя преди няколко години в конкурса „Бургас и морето“. Този път познатата и обичана песен е с нов аранжимент и в изпълнена от друго бургаско име – певицата Гергана Великова. В него още е и „Тоя влак за Бургас“ по стихотворението на Христо Фотев и в изпълнение на Георги Дюлгеров, която бе представена за първи път в тазгодишния конкурс „Бургас и морето“ и спечели трето място.

Други добре познати песни в диска са „Докато съмне“, изпълнявана от Нели Рангелова, но сега е с нов аранжимент на Красимир Гюлмезов и изпята от Георги Дюлгеров, „Докато сме млади“, изпълнена от Мина Пенкова от група „Петте Сезона“ на фестивала „Пирин фолк“ през 2010 година, по текст на Ваньо Вълчев и „Добър вечер, добър ден“, изпълнена от Тони Димитрова, по текст на Гриша Трифонов.

Освен великолепните стихове на Христо Фотев, Ваньо Вълчев и Гриша Трифонов, текстовете на останалите песни също са поверени на именити и обичани поети – Пейо Пантелеев, Лили Димова, Иван Ненков и други.

Оформлението и дизайна на корицата на албума „Тоя влак за Бургас“ е дело на Янимир Маджаров.

Албумът съдържа още инструментали на всички десет авторски песни за улеснение на всички, които искат да пеят и обичат стойностната българска музика. Композиторът ще предостави албума на бургаските читалища – „Фар“, „Пробуда“, „Изгрев“ и други, както и на НУМСИ „Панчо Владигеров“, за да бъдат ползвани от прохождащите млади изпълнители.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Протестиращи атакуваха вратата на бившия Партиен дом, пострадал е полицай

Напрежение в последните минути в шестия ден на антиправителствени протести в София. Протестиращи атакуваха бившия Партиен дом, който сега е сграда на...

Днес започват Горещниците! Огънят слиза с гръм и светкавици на земята

Датите 15-ти, 16-ти и 17-ти юли са познати още като Горещници. Горещниците се празнуват от хората, в чиито професии се използва огън. Съществува вярване, че...

Почитаме Св. мъченици Кирик и Юлита

Св. Юлита произлизала от рода на предишните римски царе. Овдовяла на млади години, като имала само един тригодишен син Кирик. Тя живеела...

Днес ще бъде предимно слънчево и по-топло

Слаби валежи са възможни през втората половина на деня само на изолирани места в планинските райони на Западна България. Ще духа слаб,...