вторник, юли 14, 2020
Начало Водещи новини Всички полудяха по метода за отслабване с „дяволски език”

Всички полудяха по метода за отслабване с „дяволски език”

В своя неуморен и безотказен стремеж за отслабване слабият пол проявява неочаквана сила на волята, жените са готови дори на тежки жертви. Последното, или по-скоро поредното, “чудо” в диетологията, към което са започнали да прибягват светила от световния шоубизнес, се оказва именно това растение. Някои западни издания го наричат Аморфофалус коняк (конячен аморфофалус), или “дяволски език”. Особеността на този отвратителен метод за борба с наднорменото тегло се крие в специфичен “компонент” на това цвете. 

Растението от семейство ароидни (Araceae) Amorphophallus konjac, или Amorphophallus rivieri, разбира се, няма никакво отношение към коняка. Излизащото от това растение зловоние се смята за “най-отвратителната миризма на планетата”.

Терминът аморфофалус произлиза от гръцката дума “аmorpho” , което означава “безформен” и “рhallus” – “издънка, филиз”. Най-едрото растение от този род Гигантски аморфофалус достига височина от 2 до 5 метра, а неговите грудки тежат 40 кг при диаметър например 50 см. За стайно отглеждане са разпространени луковичен аморфофалус, конячен аморфофалус и аморфофалус Ривера. Родината на това тропическо и субтропическо растение според някои източници е Виетнам, но в днешно време се среща по откритите пространства, покрайнините на горите и горските части на Източна Азия – в Китай и Виетнам, Тайланд и на Филипините.

Английските телевизионни знаменитости Холи Хагън и Хлое Симс прибягват до това наистина отвратително средство, за да се отърват от излишните мазнини. Процесът на използване на това растение естествено започва не с вдишване вонята на вмирисано месо, което стопроцентово ще срине апетита. Красавиците употребяват съдържащия се в “дяволския език” полизахарид под наименованието глюкоманан. Който полизахарид няма никакво отношение към глюкана. Именно глюкомананът се съдържа обилно в хранителните влакна на аморфофалуса.

По думите на Холи Хаган, тя е сменила гардероба си, като е “скочила” от 16-и на 8-и размер, пиейки средство за понижаване на теглото, съдържащо активния екстракт глюкоманан. Попадайки в стомашно-чревния тракт, глюгомананът набъбва и увеличава лепквостта, тръпчивостта на съдържимото в стомашно-чревния тракт, поддържайки неговата активност. Благодарение на своето свойство да набухва приетият 30-45 минути преди ядене глюкоманан притъпява чувството на глад и дава усещането за пълен стомах.

zdrave.to

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Днес „Горещ пясък“ ще свирят до Часовника, а утре Духовият оркестър на „Охлюва“

Обичаната поп-рок група "Горещ пясък" и общинският Духов оркестър ще свирят цяло за доброто настроение на Бургас и неговите гости. Изявите им...

„Джаз в Бургас“ ви очаква в петък със сцена под звездите

"Джаз в Бургас" се завръща с ново издание, което започва на 17 юли, петък, и великолепни артисти, включени в афиша. Фестивалът няма...

В Бургас откриха жива изложба с някои от най-красивите тропически пеперуди

От днес, 13 юли, до 23 август бургазлии и гостите на града са добре дошли да разгледат жива изложба с някои от...

Френският фестивал „TOUS COURTS” гостува в Бургас с кино блок за скейт културата

Кино блок, включващ три интересни прожекции за суб културата, ще бъде представен на Международния филмов фестивал Бургас'2020. До петото издание на любимото кино събитие...