четвъртък, май 14, 2020
ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
Начало Водещи новини Бургазлийката Кристина Бандрамалиева спечели бронз от международния турнир “Купа Рипоста” в Румъния

Бургазлийката Кристина Бандрамалиева спечели бронз от международния турнир “Купа Рипоста” в Румъния

Бургаската състезателка на ФК „Корсар“ Кристина Бандрамалиева спечели бронзов медал от традиционно силния турнир „Купа Рипоста“ – Букурещ. Със сърцата игра и фехтовални умения бургаската фехтовачка надделя в битката за призови места и заслужено се окичи с бронза при момичетата до 14 години, отстъпвайки единствено на златната медалистка от Румъния.

При момчетата до 12 години бургаският представител Никола Миланов се пребори за финалната осмица, а при момчетата до 14 години Виктор Китенов стана 9-ти.

Състезанието е кръг от серия европейски турнири по сабя до 14 години и събра в оспорвана битка фехтовачи от Румъния, Турция, България, Гърция, Испания, Дания, Германия и Китай.

Фехтовален клуб „Корсар“, част от ФА „Етрополски“ бе представен от състезатели до 10, 12 и 14 години, трениращи под ръководството на Г. Миланов и Е. Зуев.

Бургаският състезател Петър Иванов бе част от съдийския състав на международния турнир.

Престижното отличие на ФК „Корсар“ идва на фона на силното представяне на бургаските фехтовачи на откритите турнири от календара на Българската федерация по фехтовка, провели се в края на октомври в Стара Загора и Пловдив, и валидни за Купа „България“ 2019-2020.

Състезателите на ФК „Корсар“ показаха стабилна игра и спортен дух, като записаха силни резултати във всички възрастови групи.

Резултати:

Момичета до 13 години:

Жаклин Македонова- 1-во място

Момчета до 13 години:

Виктор Китенов – 3-то място, Иван Колев- 7-мо място

Момичета до 15 години:

Михаела Николова- 1-во място, Жаклин Македонова – 7-мо място

Момчета до 15 години:

Борис Симеонов – 2-ро място, Иван Колев- 7-мо място, Виктор Китенов- 8-мо място

Кадетки до 17 години:

Кристина Миланова- 3-то място, Михаела Николова- 3-то място

Кадети до 17 години:

Георги Златаров – 3-то място, Ивайло Александров- 6-то място

Девойки до 20 години:

Михаела Николова- 1-во място, Кристина Миланова- 8-мо място

Юноши до 20 години:

Ивайло Александров- 3-то място

Жени:

Кристина Миланова- 7-мо място, Михаела Николова- 8-мо място

Следващото сериозно изпитание за сътезателите на ФК „Корсар“ е международният турнир „Сабята на Етрополски“, валиден за Европейска купа за кадети и кадетки до 17 години и съпътстващият го турнир по сабя за момичета и момчета до 14 години.

Ръководството на ФК в Бургас поздравява своите възпитаници за упоритата работа и им желае нови успехи. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Свети Исидор. Свети мъченик Йоан Български

Блаженият Йоан бил родом от България, млад на възраст, около 18-годишен, красив на лице, а бил и грамотен. При някакъв случай, който...

От днес страната е в извънредна епидемична обстановка

От полунощ България вече е в извънредна епидемична обстановка. Изненадващото решение беше съобщено на извънреден брифинг снощи от здравния министър Кирил Ананиев. 

Шофьорите да карат с повишено внимание по АМ „Тракия“ в посока София

Днес, 14 май, шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание между 341-ви км и 357-ми км на автомагистрала „Тракия“ в...

Днес температурите скачат до 34° -35°

Гореща и суха вълна обхваща южната част на Балканския полуостров. Температурите до края на седмицата ще са високи. Днес в ранния следобед...