петък, юни 12, 2020
Начало Денят Уникално: Хлябът, който е полезен и при диета

Уникално: Хлябът, който е полезен и при диета

Физически активните хора са наясно, че диетата има голямо влияние върху тяхното състояние, пише gotvach.bg. Нарастващата групата на физически активните и спортуващи хора започва да се застъпва и за богати на хранителна стойност продукти, които позволяват човек правилно да се грижи за себе си. Сред тези продукти не трябва да се пропуска и здравословният хляб. А кой е той?

Хлябът, който подхранва и стимулира активността

Защо хората, когато решат да се грижат за талията и физическата си активност, решават да се откажат от хляба, след като зърнените култури са на първо място в хранителната пирамида?

Всички го правят заради изградените стереотипи за хляба, според които той е калоричен продукт и с ниски здравословни стойности, а и в повечето пекарни предлагат сладкиши, които ги изкушават. Тези сладкиши обаче не са само за угояване, те могат да обогатяват диетата с основни хранителни вещества.

На пазара можете да намерите наред с другите хлябове и такъв хляб, който е пълен с витамини и минерали, приготвен от съставки като ръж, слънчоглед, ленено семе, овес, просо, а дори и екстракт от женшен. Важните витамини и минерали, съдържащи се в тях, могат да допринесат към диетата ни магнезий, фосфор, манган, витамини В1, Е и фолиева киселина, която е идеалният избор за физически активните хора.

Магнезият помага за намаляване на умората и спомага за правилното функциониране на мускулите; манганът помага за поддържане на нормален енергиен метаболизъм. Съдържанието на селен и фолиева киселина имат положителен ефект върху имунната система, което е особено важно за хората, които спортуват и работят на открито.

Хляб, произведен от такива брашна, може да промени възприятието ви за храната и да ви накара да се чувствате перфектно, дори и да сте на диета. Хапването на полезен хляб не само ще задоволи глада ви, но ще получите и нужната енергия, необходима на организма ви да се справи със стреса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Поставят нова бариера с модерни боларди на алеята за Солниците

Бургазлии, които обичат да се разхождат до Солниците пеша или с велосипед, могат да се възползват максимално този уикенд, защото следващата седмица...

Етно хендмейд уикендът стартира с базар на ръчното творчество на „Флора“-та

Довечера ще бъде открита и изложба "Капитански спомени от борда" Етно хендмейд уикендът, организиран от Община Бургас в подкрепа...

Звеното за спешни ремонти работи активно – сега монтира 60 пейки, поискани от бургазлии

Създаденото по предложение на кмета Димитър Николов общинско звено за спешни малки ремонти работи активно, изпълнявайки многобройни и разнообразни задачи. В момента...

Фотоизложбата „Аз съм Българка!“ гостува в Бургас от 16 юни

Културен център "Морско казино" ще бъде домакин на втората част на проекта "Аз съм Българка!". Интересните фотографии ще бъдат подредени в зала...