четвъртък, юни 17, 2021
Начало Водещи новини Седмокласници от ОУ "Коджакафалията" подариха свои картини на бургаската болница

Седмокласници от ОУ „Коджакафалията“ подариха свои картини на бургаската болница

50 картини, изработени от ученици от бургаското ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, вече украсяват болнични отделения в УМБАЛ Бургас. Те са правени с помощта на преподавателя по изобразително изкуство Свилен Генов и психолога на училището Севил Иванова. Творбите са релефни, създадени са по специална техника – оцветен пластилин, запечатан с лак. Днес част от авторите дойдоха в болницата, за да окачат картините в детските отделения и детския спешен кабинет.

„Щастлив съм, че една отдавна замисляна идея намери своята реализация. От детските рисунки винаги лъха надежда, топлота и искреност. Сигурен съм, че те ще помогнат за по-бързото възстановяване на пациентите и ще ги заредят точно с тази надежда, от която имат нужда. Именно моменти ми носят най-голямо удовлетворение като учител“, сподели Свилен Генов.

Дарението е реализирано със съдействието на д-р Светослав Тодоров, специализант по неврохирургия в УМБАЛ Бургас, и с помощта на Мария Маркова и Кирил Танев, които са рамкирали творбите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular