понеделник, август 15, 2022
НачалоВодещи новини50 служители на IT компанията "Скейл Фокус" заработиха в бургаски офис с...

50 служители на IT компанията „Скейл Фокус“ заработиха в бургаски офис с уникална гледка към морето

Българската технологична компания „Скейл Фокус“ разкри бургаски офис с 50 служители, повечето софтуерни инженери. Той се намира в обновена сграда в зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас и е с невероятна гледка към морето. Гости на откриването бяха кметът Димитър Николов и заместникът му Красимир Стойчев, Димитрина Тодорова – директор на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, Димитър Гълъбов – изпълнителен директор на „Съдърланд България“, зам.-ректорът на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – проф. д-р Сотир Сотиров, Ивелина Стратева – директор „Икономика и стопански дейности“ в Община Бургас, колеги и приятели на екипа на „Скейл Фокус“.

„Желая успех и много нови клиенти на компанията! Благодаря за заявеното намерение да разширявате бургаския си екип през следващите години. Надявам се вашите служители да се чувстват добре тук. Бургас е градът с едни от най-подходящите условия у нас за отглеждане на деца, за семейно забавление и разходка, с богата културна и спортна програма, с много възможности да презаредиш батериите след работа“, каза кметът Димитър Николов.

Изпълнителен директор и съосновател на „Скейл Фокус“ е Пламен Цеков, който днес лично посрещаше гостите в новия офис. Компанията е  доставчик за внедряване на ИТ услуги и иновации, като работи по модерни инженерни методи. Община Бургас установи ползотворни партньорски взаимоотношения със „Скейл Фокус“ още преди няколко години. Компанията редовно подкрепя провеждането на Хакатона с основен организатор Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Тя се включи и в организирането на бургаския Климатон. Пламен Цеков е в настоятелството на новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която се обучават бъдещи кадри на бранша.

През последните години „Скейл Фокус“ сформира екип от 500 специалисти и реализира успешно 200 проекта в цял свят. Компанията се нареди сред регионалните първенци в класацията на „Делойт“ за Централна, Източна Европа и Африка и получи приз за „Най-добър работодател’2017“.

През септември предстои още две софтуерни компании да отворят офиси в Бургас.

Още снимки

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular