четвъртък, юни 18, 2020
Начало Водещи новини Кметът Димитър Николов награди участниците в лятната IT академия

Кметът Димитър Николов награди участниците в лятната IT академия

Кметът Димитър Николов награди учениците и студентите, които участваха в тазгодишното издание на лятната IT академия. Тя се организира от Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие за четвърта поредна година.

Академията се провежда със съдействието на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГЕЕ „Константин Фотинов“ и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

„Следващите години ще бъдат доминирани от цифровите технологии. Затова аз се радвам, че в Бургас има голям интерес към програмирането. Благодаря за положените от вас усилия да натрупате нови знания и ви пожелавам успех в компютърното програмиране“, каза кметът Николов по време на награждаването на участниците в академията.

Сформирани бяха две групи  5-7 клас по проектиране на уеб страници с html, css и програмиране на С++ за начинаещи, две групи 6 – 8 клас по проектиране уеб страници с html, css, javascript и програмиране със C++ за напреднали, група разработка на игри със C# и Unity за ученици  8 – 10 клас и студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Обучението се проведе от висококвалифицирани преподаватели от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ПГЕЕ „Константин Фотинов“.

За първи път в  IT академията бе сформирана група от  ученици в 3 и 4 клас, които изучаваха програмиране във визуална среда със Scratch.

След проведено анкетно проучване на 16 юли с участниците в лятната IT академия за качеството на преподаване и условията на провеждане на обучението – 91 %  посочват отлични умения за преподаване на учителите. За оказана подкрепа и разяснения от страна на преподавателите 88 % от учениците са дали отлична оценка. 69 % от участниците определят организацията на IT академията като отлична, а 23 % като много добра.

На въпроса дали биха участвали отново следващото лято в академията, положителен отговор дават 86 %.

Всички ученици и студенти са пожелали да изучават и други програми, да придобият нови компютърни умения като програмиране с Python, HTML, CSS, Unreal Engine, Java Skript, Java, Photoshop, 3D моделиране, 3D дизайн, Skratch.

Още снимки

4

5

5

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Купете си бургаски сувенир от онлайн магазина на „Морски знаци“

Преди няколко години Община Бургас създаде социалното предприятие "Морски знаци", в което работят хора с увреждания, самотни и многодетни майки. То им...

Стартират безплатни туристически обиколки с гид из Бургас

За трета поредна година Burgas Free Tour ще открие сезона на безплатните обиколки с беседа на български език в Бургас, като част...

Връчиха медали за заслуги на ветерани от Втората Световна война

Юбилейни медали по повод 75-годишнината от края на Втората световна война получиха ветерани от Бургас и областта на официална церемония днес. Медалите...

Островът ви очаква с пресни миди на тенекия, пърленки, средновековна медовина и билкова бира

Вижте подробна програма на Биле фест и кои са участващите изложители На 19, 20 и 21 юни Община Бургас...