събота, юни 13, 2020
Начало Водещи новини Цветето, което носи късмет и предпазва от всякакви зли сили и магии

Цветето, което носи късмет и предпазва от всякакви зли сили и магии

Цветята у дома безспорно придават свежест, красота и уют на дома. Отглеждайки ги, можем да се докоснем до живата природа, дори и да се намираме в натоварен и сив град. Но растенията в жилището ни не са просто красиво бягство от действителността, а много повече от това. Всъщност грижливо отглежданите китки се отблагодаряват на своите стопани, като им носят късмет и ги предпазват от всякакви зли сили и магии.

Отглеждайте цветята си с любов. Радвайте им се и им говорете и те ще ви пазят от уроки и енергийни вампири, съветват специалистите по окултни практики.

Те препоръчват във всяка къща да се отглежда цветето дебелец. То брани обитателите на дома от недоброжелатели, така че те ще са неподвластни на урочасване и всякакви опасни ритуали, целящи да им навредят. В миналото се е смятало още, че то отблъсква гръмотевиците при буря и плаши опасните духове.

Растението се отглежда много лесно, а и има безброй ползи за здравето. Течността, която се отделя от листата му например, се използва в народната медицина за лечение на кожни раздразнения, рани, херпес и др.

Ако все пак нямате възможност да отглеждате растения, то се старайте по-често да поставяте ваза със свежи китки в средата на дома си. По този начин ще стимулирате обновяването на енергията у дома и ще прогонвате лошите сили.

Сред цветята, които винаги трябва да имате във вазата си, е божурът. Той освежава въздуха, осигурява хармония в семейството, гони депресиите, привлича богатство и любов. Поставете божура на видно място у дома и скоро сами ще забележите, че атмосферата в дома си става по-спокойна и приятна.

Източник: sanovnik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Поставят нова бариера с модерни боларди на алеята за Солниците

Бургазлии, които обичат да се разхождат до Солниците пеша или с велосипед, могат да се възползват максимално този уикенд, защото следващата седмица...

Етно хендмейд уикендът стартира с базар на ръчното творчество на „Флора“-та

Довечера ще бъде открита и изложба "Капитански спомени от борда" Етно хендмейд уикендът, организиран от Община Бургас в подкрепа...

Звеното за спешни ремонти работи активно – сега монтира 60 пейки, поискани от бургазлии

Създаденото по предложение на кмета Димитър Николов общинско звено за спешни малки ремонти работи активно, изпълнявайки многобройни и разнообразни задачи. В момента...

Фотоизложбата „Аз съм Българка!“ гостува в Бургас от 16 юни

Културен център "Морско казино" ще бъде домакин на втората част на проекта "Аз съм Българка!". Интересните фотографии ще бъдат подредени в зала...