сряда, юни 16, 2021
Начало Водещи новини Стогодишната футболна история на „Черноморец“ Бургас ще оживее в изложба

Стогодишната футболна история на „Черноморец“ Бургас ще оживее в изложба

Изложба в центъра на града ще покаже едни от най-паметните моменти от стогодишната история на футболния „Черноморец“ Бургас.

Така в продължения на дни всички привърженици на клуба, неутрални запалянковци и гости ще могат да видят неизвестни до момента снимки, съхранили моменти на възходи и на трудни времена в разстояние на един век.

Изложбата, която ще бъде разположена до сградата на Община Бургас,  ще покаже различни периоди от развитието на клуба. От началото, положено през далечната 1919 год. до 1949 год.

Фотоси от 1950 год. до 1969 год, когато отборът носи името „Ботев“.

От 1969 год. до 90-те години на миналия век  и от 90-те години до наши дни.

Една от най-ценните снимки е тази на първата членска карта на Стефан Илич, а вероятно за първи път почитателите на футбола в Бургас ще могат да разгледат архивни кадри, даващи информация за победата на Черноморец във финала на турнира за купата на Тракия през 30-те години на миналия век, проведеното през 50-те години първо задгранично турне в Западна Европа и по точно във ФРГ, където „акулите“  са изиграли престижен двубой с Вердер Бремен.

Снимките, които след внимателна селекция са намерили място в изложбата, са били открити в Държавния архив, в лични колекции на играчи и фенове, както в документацията на „Черноморец“.

Изложбата е част от поредицата събития, които са свързани със  стогодишнината от създаването на „Черноморец“ .

През пролетта стотици талантливи деца от училища в Бургас и региона си оспорваха първото място в турнира, организиран в чест на юбилея.

В края на тази седмица, на 28 юли от 19.30 часа на сцената на „Охлюва“ в Морската градина ще се състои празничен концерт с участието на Тони Димитрова, Руси Русев , рок групата Алкофилия, Надя Богданова и други изпълнители,почитатели и приятели на „акулите“.

А на 4 август на стадион „Черноморец“ легенди на клуба, водени от старши треньора Димитър Димитров Херо ще играят мач срещу легенди на българския футбол, под ръководството на Станимир Стоилов

Всички, които искат да станат част от празника, са добре дошли.

изтеглен файл (1)

IMG-ee854035e5d30c970180b593f58a5af3-V

IMG-8a10e946534c056166d92593d3c2c06c-V

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular