сряда, юни 16, 2021
Начало Водещи новини Във вторник в Бургаската художествена галерия откриват изложбата на самоиронията „Капки смях“

Във вторник в Бургаската художествена галерия откриват изложбата на самоиронията „Капки смях“

Във вторник, 23-ти юли, от 18.00 часа в Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“ ще бъде открита изложбата „Капки смях“. Кураторски проект на Георги Динев, съфинансиран от Община Бургас.

Откриването ще започне с хумористичен монолог на актьора от Драматичен театър „Адриана Будевска“ – Стоян Памуков.

Изложбата „Капки смях“ е проект, чиято цел е да се избяга от първообраза на възприятието за хумор. Това е проект за интерпретация на смешното, странностите и  малките чудеса с  хиляди лица в живота на хората и света около нас.

Експозицията има за цел да представи един нов начин на провокация. Да даде възможност на художници да покажат пред публика произведения създадени и свързани изцяло със забавния поглед на живота, през очите на твореца.

В изложбата ще вземата участие 32-ма автори от страната и Бургас,  които в своето творчество акцентират върху сатиричното, необичайното и самоиронията. Към всеки един от авторите е отправена лична покана.

В Бургас до момента не е имало подобна хумористична изложба. В световен план подобен род представяне има голяма популярност и предизвиква повишен интерес от страна на публиката в широк обхват.

Още снимки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular