четвъртък, януари 14, 2021
Начало Водещи новини Супер групата „Фондацията“ ще поздрави бургазлии с вечните български рок хитове в...

Супер групата „Фондацията“ ще поздрави бургазлии с вечните български рок хитове в събота вечер в Летния театър

В събота вечер от 21.00 часа супер групата „Фондацията“ и оркестъра на Държавна опера – Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков, ще представят съвместен концерт на сцената на Летния театър.

В групата са: Кирил Маричков – вокал, бас китара, китара, пиано („Щурците’), Иван Лечев – вокал, китара, цигулка („ФСБ“), Дони – вокал, бас китара, пиано, китара („Дони и Момчил“), Славчо Николов – вокал, китара („Б.Т.Р.), Венко Поромански – ударни (екс-„Те“). Диригент ще бъде Владимир Бошнаков и оркестър на Държавна опера – Стара Загора.

Супер групата „Фондацията“ и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков обещават специално преживяване за ценителите на класическия български рок, с който са израстнали три поколения. „Две следи“ на „Щурците“, „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, „Няма връщане назад на Б.Т.Р., „Червило“ на Дони и много други вечни хитове са специално аранжирани, както за камерен акустичен формат, така и за богатството на оркестровата звучност.

Създадена през 2013 г. групата бързо регистрира многобройни има участия на фестивалите „Бургас и морето“, „Аполония“, новогодишния концерт на площад „Батенберг“, Зала 1 на НДК, както и в концертните зали на големите градове. Осъществяват и успешни турнета в САЩ, Канада, Германия, Франция, Холандия, Испания, Австралия, Нова Зеландия, Катар, Русия, Израел… В края на 2014 г. изпълва с 15000 души, в зала „Арена“ Армеец в София.

Всеки концерт на „Фондацията“ е различен. В него познатите любими песни се съчетават неочаквани импровизации, които въодошевяват публиката и я даряват с неповторими преживявания.

Билети в системата на www.eventim.bg и лятна каса „Часовника“ с работно време 09.00 – 20.00 часа /понеделник до петък/ и от 10.00 до 19.00 часа /събота/.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular