неделя, септември 13, 2020
Начало Водещи новини „Алея на игрите" зарадва малки и големи в Морската градина

„Алея на игрите“ зарадва малки и големи в Морската градина

„Алея на игрите“ зарадва малки и големи в Морската градина.  Студенти от  НХА филиал Бургас и бургаски деца изрисуваха алеята с вълнуващи игри – морски шах, куцанка, компас и др.

Инициативата Лятна академия за деца и ученици се реализира от  НХА- Бургас и програмата на Община Бургас „Активни и здрави“.

Днес между 17 и 19.00 часа  на терасите, в пространствата и на алеята пред Морското Казино , ще  бъде разположена импровизирана, пъстра и прекрасна експозиция от детските произведения, създадени за двете седмици на кипящо творчество и радост, в ателиетата на Филиала на НХА, в музеите и галериите на Бургас.

В реално време между, 17 и 18 часа, децата ще направят Летяща инсталация – „Летящите риби“. Всяка детска риба ще има нарисувано и написано послание с пожеланията на децата за настоящето и бъдещето на техния град, държава, към света.

Лятната детска академия се провежда със съдействието на  Община Бургас и в частност  на Общинска програма „Активни и здрави“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

„Черноморски фар“ отбеляза 100 годишния юбилей си юбилей на брега на морето

"Вече повече от 100 години медията на Бургас и областта като факел разпръсква дезинформацията, предоставяйки на своите потребители актуална, полезна и най-вече...

Впечатляващ мюзикъл за живота на Чарли Чаплин гостува в Бургас на 20 септември в Летния театър

Впечатляващият мюзикъл  " Чаплин" за живота на великият актьор ще бъде представен в Бургас на 20 септември от 20.00 часа в Летния...

На 19 септември пред Пантеона може да откриете вашия четириног приятел

Ако търсите искрен и всеотдаен приятел, елате на 19 септември /събота/ на Пантеона в Морската градина, за да си изберете куче.

Бургаските директори поискаха училищните дворове да се предоставят само за спорт в извън учебно време

Наемателите на учебните бази ще могат да ги използват при положение, че осигурят спазването на задължителните предпазни мерки Директорите...