вторник, юли 14, 2020
Начало Водещи новини Днес настъпва Ретрограден Меркурий, вижте как ни влияе

Днес настъпва Ретрограден Меркурий, вижте как ни влияе

Меркурий контролира нашата комуникация, защото той е пратеник на боговете. Той също така ни помага да разбираме нещата, особено когато е в прякото си движение. Но по време на ретроградното си движение, той се движи в сферата на невидимите богове.

Меркурий е ретрограден три или четири пъти годишно и остава в ретрограден етап за около три седмици, засягайки всички без изключение. Въпреки това влиянието му ще бъде малко по-осезаемо за онези от нас, в чиито хороскопи Меркурий е с ретро знак или е управител на хороскопа. Знаците на Дева и Близнаци също ще усетят с пълна сила въздействието му.

През 2019 г. ще бъдат отбелязани три ретроградни периода на Меркурий.

  1. Първата фаза на ретро Меркурий, започваща на 05/03/2019, ще продължи до 28.03.2019
  2. Тогава ще се повтори през лятото – от 08.07 до 01.08. 2019
  3. За трети път – от 31.10 до 20.11. 2019

Какви са проблематичните периоди на ретроградния Меркурий?

Символично, Меркурий е свързан с трансфера и обмена на информация, мисленето, комуникациите. Ето защо в този момент ще бъде трудно да се разработват нови проекти. Много от вече започнатите проекти ще бъдат в състояние на стагнация, в много случаи ще бъде невъзможно да се завърши работата и да се запази резултатът по независими от причини. През този период се случват по често пътно-транспортни произшествия. Компютри, софтуер, офис оборудване по-често излизат от строя.

Това е неблагоприятно време за започване на сериозни преговори, сключване на споразумения, договори, командировки, заетост, промяна на дейността, стартиране на нови проекти. Заключенията, направени по това време, вероятно ще изискват преразглеждане и преосмисляне. Комуникацията е трудна. Интерференция, изоставане, трудности с документи, несъответствия, объркване, забавяне на плащанията се намесват в ефективното управление на бизнеса.

По отношение на здравето, периодите на ретрограден Меркурий трябва да се избягва хирургична намеса, тъй като може да се наложи повторна операция. Това не е подходящо време за придобиване на компютърно оборудване, не се препоръчва закупуването на превозни средства и други предмети, свързани с комуникацията и движението, както и сериозни придобивки, тъй като е много вероятно те да имат сериозни дефекти.

Когато пътувате, трябва да внимавате за графика на движението (те могат да се разминават), технически проблеми, повреди на превозното средство и непредвидени обстоятелства.

Какви възможности ни предоставя ретроградния Меркурий

Този период е по-подходящ за възстановяване на старите връзки, за анализиране и коригиране на свършената работа, за усъвършенстване на минали задачи. Този период е благоприятен за тези случаи, споразумения, сделки, които не са били успешни в миналото.

Тук имаме възможност да се върнем и да опитаме отново. Не бива обаче да се очаква да доведе тези въпроси докрай – с обратното движение на планетата, те трябва само да бъдат „преместени” и е желателно споразумението да се приложи в периода на пряко движение. Това е моментът, в който е необходимо да се преосмисли тяхната дейност, за да се уверим в коректността на поставените цели, да видим истинските мотиви и да осъзнаем колко ефективно и разумно се изразходват силите, като по този начин се гарантира надежден напредък за бъдещето.

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

Меркурий има пряко въздействие върху хората, чийто зодиакален знак докосва с обратното си движение.

Периодите на ретроградност на Меркурий през 2019 г. за Раците показват, че тези хора трябва да бъдат внимателни към своето здраве, тъй като са възможни обостряния на соматични заболявания. Раците в тези периоди по-добре да отделят време за почивка.

На Стрелеците ретроградния период на Меркурий през 2019 г. носи значителни промени в личния живот. Може да се случи непредвиден разрив на отношенията или дългоочаквана среща с любовта. Промените ще бъдат наистина сериозни и може би напълно неочаквани.

Някои вярват, други – не, но има определени периоди в живота на всеки човек, когато неговата планета му оказва силно влияние. Това са така наречените Джиотиш периоди, чрез които ретроградният Меркурий през 2019 г. ще покаже смяна на планетите в съответствие с 120-годишния цикъл на Вимшотари в астрологичната последователност на тяхното движение.

За представители на знака на зодиака Везни ретрограден Меркурий през 2019 г. е подготвил неочаквани изненади. Те ще донесат на Везните подкрепата на хора, които винаги им помагат в трудни времена. Това доказва, че от такива приятели винаги могат да намерят помощ и разбиране.

Всички периоди на ретрограда започват с т.н. Примка. Така астролозите наричат ​​забавянето на хода на всяка планета, докато настъпи време за обратно движение.

Обратното движение, или примката, не е реалност, то е само визуален ефект, наблюдаван от наблюдателите на Земята. Началото на Примката астролозите считат за начало на ретроградното състояние на планетата.

Този момент ще окаже специално влияние на Близнаците. В този момент те трябва да засилят служебните си усилия, да изпълняват задълженията си с ентусиазъм, да пазят деловата си репутация. За Телеца, Ретроградният Меркурий тази година ще бъдат финансово труден, те ще трябва да търсят средства за успешно разрешаване на стари проблеми.

Източник: astroinna.com/kleo.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Днес „Горещ пясък“ ще свирят до Часовника, а утре Духовият оркестър на „Охлюва“

Обичаната поп-рок група "Горещ пясък" и общинският Духов оркестър ще свирят цяло за доброто настроение на Бургас и неговите гости. Изявите им...

„Джаз в Бургас“ ви очаква в петък със сцена под звездите

"Джаз в Бургас" се завръща с ново издание, което започва на 17 юли, петък, и великолепни артисти, включени в афиша. Фестивалът няма...

В Бургас откриха жива изложба с някои от най-красивите тропически пеперуди

От днес, 13 юли, до 23 август бургазлии и гостите на града са добре дошли да разгледат жива изложба с някои от...

Френският фестивал „TOUS COURTS” гостува в Бургас с кино блок за скейт културата

Кино блок, включващ три интересни прожекции за суб културата, ще бъде представен на Международния филмов фестивал Бургас'2020. До петото издание на любимото кино събитие...