сряда, август 12, 2020
Начало Водещи новини Географът, спечелил първото литературно реалити в България, гостува на ученици и учители...

Географът, спечелил първото литературно реалити в България, гостува на ученици и учители в Бургас

По покана на Община Бургас географът – доц. д-р Георги Бърдаров, спечелил първото литературно реалити в България „Ръкописът“, гостува на ученици и учители.

В продължение на два дни, 13 и 14 юни, доц. д-р Георги Бърдаров – зам.-декан на Геолого-географски факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, ръководител на катедра „Социално-икономическа география“ и на магистърска програма „Регионално развитие и управление“, Магистър по Климатология и Хидрология и Доктор по „География на населението и селищата“ ще гостува на бургаските учители и ученици.

На 13 юни от 9.00 до 13.00 часа в зала № 4 на експозиционен център „Флора“ ще бъде проведен семинар с учители на тема: „Образованието и обучението на младите хора през призмата на кардиналните промени в света през XXI век“. Учителите ще се  запознаят с 3 теми:

–          Нови тенденции в науката и обучението, определени от развитието на технологиите и променените изразни средства през XXI в.

–           Мотивация и вдъхновение при работата с учениците и нуждата от нови подходи за ангажиране на тяхното внимание и предаване на знания в информационната и технологизирана епоха, която поставя много предизвикателства пред тях.

–          Практически задачи за презентиране и обучение.

Откритата лекция с ученици (и учители) на тема: „България – География на свободата“ ще се проведе на 14.06.2019 г. от 10:00 до 12:30 ч. в зала № 2 на експозиционен център „Флора“. Планирано е да бъде изнесена мотивираща научно-популярна лекция за съвременните процеси в света – глобализация, мултикултурализъм, хуманизъм и защо България е наистина добро място за живот и реализация на млади хора?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Започва подготовката за следващото издание на SPICE MUSIC FESTIVAL

Най-големият фестивал, посветен на 90-те в България - SPICE Music Festival - приключи, а организаторите и Община Бургас обявиха, че започва подготовката за третото...

Най-забавните и нашумели тийн звезди идват в Бургас за първия инфлуенсърски фест

Едни от най-популярните и обичани сред тийнейджърите лица от социалните мрежи пристигат в Бургас на 4 и 5 септември за първия по...

Биеналето „Приятели на морето” отново събира в Бургас утвърдени творци от цялата страна

Националната изложба "Приятели на морето" за съвременна живопис, графика и скулптура е най-старата извънстолична национална изява - от 1968-а се организира на всеки...

На представянето на книгата за проф. Хикмет Мехмедов прима балерини изпълниха фрагменти от известни спектакли

Емоционално, естетско и приказно бе представянето на книгата, посветена на талантливия балетен режисьор, хореограф и педагог проф. Хикмет...