събота, септември 12, 2020
Начало Водещи новини Включете се в богатата програма на културния фестивал „Шарено котле“ в „Меден...

Включете се в богатата програма на културния фестивал „Шарено котле“ в „Меден рудник“

Богата фолклорна програма, снимки с народни носии кулинарен базар и още много изненади са част от 6-то издание на културния фестивал „Шарено котле“. Събитието тази година ще се проведе на 9 юни от 10.30 часа до СУ „Петко Росен“ в ж.к. „Меден рудник“.

Фестивалът се организира от читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ с подкрепата на Община Бургас.

Идеята на празника е представители на по-големите етнически общности в Бургас да се представят с традиционния си фолклор, характерни ястия, предмети от бита и занаяти. Организаторите вярват, че опознавайки своите различия, хората да открият и това, което ги сближава и ги обеднява в едно цяло.

Фестивалната програма включва пъстра концертна фолклорна програма на откритата сцена до СУ „Петко Росен“ с начало 10.30 часа с участието на: ФФ „Чинките“, танцова формация „Младост“, детска фолклорна група „Медено котле“, гайдарска група „Вая“, музикално ателие към ПГСАГ „Кольо Фичето“, танцова група „Медено котле“, фолклорна група „Приятели“, Турска фолклорна група – с. Добра поляна, фолклорен ансамбъл „Царево“ – Царево.

Кулинарен базар ще представи богатото разнообразие от типични за различните кухни сладки и солени вкусотии, които ще се предлагат на специално подредени за целта щандове. Представителите на общностите ще се включат в кулинарна битка, а журито ще определи кой ще е „Майстор сладко“ и „Майстор солено“ за тазгодишното издание на фестивала.

Арт работилници за традиционни занаяти ще ви запознаят с грънчарство, кошничарство, терзийство, както и с изработването на сувенири от естествени материали, играчки от плат, бижута и др.

Всеки посетител ще може да си направи снимки с български, арменски, руски, турски и ромски носии.

Фестивалната програма ще приключи с вечерен концерт от 17.00 часа с участието на танцови школи „Амира“, „Елит Танго“, вокални групи „Сезони“ и „Изгревчета“, балканска група „Месечина“ и Acoustic band „Avalon“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Ето как ще изглежда новата сграда на Английската гимназия

На финалната права са и дейностите в сградите на СУ "Йордан Йовков" и ДГ "Веселушко" Ремонтните дейности, свързани с...

Все повече младоженци се отказват от букетите си, за да дарят парите на УМБАЛ Бургас

Още едно младо семейство превърна сватбата си в благотворително събитие с кауза, посветена на по-добрата грижа за детското здраве. Никол и Любомир...

„Братя Блецови” ООД инвестира 3 милиона лева и разкри 50 работни места в Бургас

"Братя Блецови" ООД е компания, която наскоро завърши изграждането на нова логистична база в Индустриален и логистичен парк - Бургас. Търговското дружество...

Бургас изпраща лятото с Фестивал на рибата и виното, откриването е довечера

Вкусни морски деликатеси, подбрани напитки и атрактивна програма ви очакват този уикенд в Бургас На 11, 12 и 13 септември...