петък, май 15, 2020
ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
Начало любобитно Лемурия - една забравена цивилизация

Лемурия – една забравена цивилизация

Атлантида не е единственият тайнствен континет съществувал на земята. Ако погледнем към Индия, ще разберем, че има една по-малко позната история за голям континет, погълнат от океанските води. Това е Лемурия, който често се свързва с древната легенда за народа Тамил и изгубения континент Кумари Кандам.

Атлантида, Лемурия и други изчезнали цивилизации предизвикват интерес сред милиарди хора по света. Откакто древногръцкият философ Платон споменава Атлантида,  хората са убедени, че някъде там има изгубен континент, който е бил обитаван от свръх напреднала древна  цивилизация – Атлантите.

Счита се, че древният континент Кумари Кандам се е намирал на юг от днешна Индия. Днес той е потопен под Индийския океан. Населението му тамил се е разпръснало по целия свят като така поставило начало на нови цивилизации след изчезването на Кумари Кандам.

Точно както при Антантида, историята около Лемурия и Кумари Кандан е мистична. Кумари Кандан е изгубен континент, който е земя на древния народ Тамил. Океанолози твърдят, че континета се е намирал на юг от днешна Индия.

Кумари

Подобно на Атландита, континентът Кумари Кандан е изчезнал под морските води, а неколцина от оцелетите успяват да избягат от природните катаклизми и се разселват из цялата планета. В зависимост от правописа, съществуват различни имена свързани с континента от Кумари Кандам, Кумариккантам и Кумари Наду.

Думата Кумари Кандам за пръв път се споманава в текст на Сканда Пурана от 15 век  – Махапурана, жанр oт осемнайдесет религиозни трактата на Индуизма. За автор на творбата се смята Качиапа Сивачаруара (1350-1420). Противно на общото вярване думата “Кумара Кандам“ произлиза от древните санскритски думи ‘‘Кумарика Кханда“.

Кумари Кандам се описва като “Царството на планетата Земя“ в частта Андакосападалам от Канда Пуранам. Кумари Кандан се смята за люлката на цивилизацията, мястото от където е започнало всичко.

текстове

Много учени твърдят, че народа на Тамил принадлежи към най-древната цивилизация на повърхността на Зямата. Когато континентът Кумари Кандам потъва в морето, населението мигрира към други територии на планетата и дава началото на различни цивилизации.

Континентът е споменат за първи път през 19 век, когато учени правят предположение за съществуването на изгубен континент наречен Лемурия. Целта на изследването е да обяснят необикновени геологически и биологични съвпадения между Индия, Африка и Мадагаскар.

Днес съвременните учени се съмняват в съществуването на подобен континент и така идеята се  възприема за отживелица след теорията за континенталния дрейф. Наличието на множество писмени документи на тамил и санскрит, които говорят за прочути изгубени територии в Южна Индия, потопени под водите на океана оборват академичните консервативни учени. Спорът едва започва.

Някои автори твърдят, че едно от най-правдоподобните доказателства в подкрепа на съществуването на Кумари Кандам е изкуствено направеният мост. Съоръжението, известно под името „Мостът на Рама“ е на 1.7 милиона години. Разположен в Полк Стрейт в Индийския океан той напомня на поколенията в наше време, че не са единствената цивилизация обитавала планетата.

кумари

НП/ по материали от чуждата преса

novotopoznanie.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

2138 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

 2138 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 08 ч., днес, 15 май. 

Жега в петък! Живакът ще скочи до 37 градуса

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни след пладне над планинските райони от Южна България. Ще духа умерен, северно...

Хороскоп за 15 май

Овен Днес на Вашия любим човек ще бъде доста трудно да разбере, какво искате да му кажете, и никакви...

В края на работната седмица по АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“ ще има две ленти за Бургас и за Варна. Шофирайте разумно!

За улеснение на трафика всеки петък от 14 ч. ще има две ленти за Бургас и за Варна и една за София...