неделя, май 17, 2020
ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
Начало Водещи новини Дъждът не успя да попречи на ОУ „Васил Априлов“ отново да отбележи...

Дъждът не успя да попречи на ОУ „Васил Априлов“ отново да отбележи Денят на българския спорт (ВИДЕО)

Акробатите от всички бургаски клубове показаха майсторски умения пред погледа на кмета Димитър Николов

Днешният дъжд не успя да помрачи празника, който за поредна годна бургаското ОУ „Васил Априлов“, организира по случай Деня на българския спорт и Световен ден на предизвикателството. Въпреки че попрграма, трябваше мероприятието да се проведе в двора на училището, от ръководството имаха и план „Б“, като подготвиха изключително бързо физкултурния салон за проявата.

Акцентът, тази година, бе логично към акробатиката, която бе най-успешният спорт в Бургас през последната календарна година, а смесената двойка Мариела Костадинова и Панайот Димитров станаха двукратни олимпийски шампиони на младежките игри в Буенос Айрес.

Елитът на бургаската акробатика от четирите клуба в града се представи с атрактивни изпълнения, а между тях блеснаха вокалният състав на домакините от ОУ „Васил Априлов“ и мажоретките от Професионалната търговска гимназия.

Да види изпълненията на местните акробати на крак дойде лично кметът на община Бургас Димитър Николов, заедно с директора на РУО „Бургас“ инж. Виолета Илиева и други гости от общината.

„Днешният дъжд показа колко големи физкултурни зали и салони са необходими на училището, може би подобни на Търговската гимназия. Днес е важен ден, защото това е ден на българския спорт, ден в който всички ние се връщаме към тази тема с пожелание за любов и развитие. Ние сме от малкото градове в страната, в които инфраструктурата позволява на всички възрастови групи да спортуват. Именно ОУ „Васил Априлов“ е най-добрият пример, тъй като те имат най-много деца, които спортуват в различните школи“, заяви кметът Николов.

От своя страна любезният домакин на събитието – директорът на ОУ „Васил Априлов“ Марияна Стефанова пожела на всички здраве и високи спортни постижения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Времето в неделя

Днес ще има значителна, средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър: в западната половина от страната от север-северозапад, а в...

Хороскоп за 17 май

Овен Овните днес не трябва прекалено дълго да се колебаят, опитвайки се да оценят всички нюанси на ситуацията, за...

Обявиха победителите в националния литературен конкурс „Петя Дубарова’2020“

Можете да прочетете в електронно издание всички наградени творби На 15 май приключи последният етап от националния литературен конкурс...

Ягодата – еликсир на младостта

Настъпи сезонът на ягодите. Това е отличен повод да свалите няколко излишни килограми без чувство за мъченичество. Ароматните и...