неделя, май 24, 2020
ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
Начало Водещи новини Вече са ясни резултатите от общинското състезание по български език за трети...

Вече са ясни резултатите от общинското състезание по български език за трети клас

Вече станаха ясни резултатите от общинското състезание по български език за трети клас „Език свещен на моите деди“. Учениците от трети клас от училищата на община Бургас показаха завидни знания и умения.

33-ма ученици са постигнали резултат над 95 процента от общия брой точки и само 10 участници имат резултат под 50 процента от общия брой точки.

От записалите се 281 ученици от 23 училища на състезанието са се явили 247 ученици. 14 ученици получиха 58-59 т. от възможни 60 т. и ще бъдат наградени със златен медал и участие в летен лагер „Опознай Бургас“.

21 ученици са получили 57,5-56,5 т. от възможни 60 т., като за тях наградата е сребърен медал и еднодневна екскурзия, а за 30-те ученици с резултат 55-56 т., ще има бронзови медали и предметни награди. Учениците, получили 50-54 т. включително ще получат грамота за поощрение, а всички останали ученици-грамота за участие в състезанието.

В отборното класиране най-добре са се представили учениците от Основно училище „Любен Каравелов“, на второ място са участниците от Средно училище „Йордан Йовков“, а на трето място – Основно училище „П. Р. Славейков“. С най-висок процент явили се участници на състезанието са учениците от трети клас от Средно училище „Димчо Дебелянов“.

Целта на състезанието беше да се демонстрират усвоените знания и умения по български език в условията на съревнование, да се стимулира практическото приложение на знания в нови и различни от познатите ситуации, да се повиши грамотността на учениците и тяхната езикова култура, да се насърчи и поощри увереност в силите и любознателност към допълнителни страни на учебното съдържание по български език и литература.

Тържественото награждаване на участниците в състезанието ще се състои на 29 май, сряда, от 16.30 часа на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина.

* Резултатите можете да видите в прикачения файл отдолу:

Файлове и ресурси

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

53 автори от страната и чужбина дадоха идеи за туристически бранд на Бургас

53 автори от страната и чужбина се включиха с повече от 70 предложения в конкурса за графична концепция на туристически бранд "Бургас".

Димитър Николов: 24 май е свята дата за всеки българин

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към бургазлии и всички хора на просветата и културата по повод 24 май. "Уважаеми...

2427 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

Новите случаи са 19, от тях 11 са приети в болница. Изследвани са 886 проби. Активни области са 6. В област Видин...

Днес ще преобладава слънчево време, но на места ще превали и прегърми

След обяд и до полунощ, по преминаването на студен атмосферен фронт, на места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд с...