сряда, май 13, 2020
ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
Начало Водещи новини 16 отбора взеха участие в тазгодишния пролетен Хакатон в Бургас (Снимки)

16 отбора взеха участие в тазгодишния пролетен Хакатон в Бургас (Снимки)

Новаторски идеи и разработки съпътстваха тридневния бургаски пролетен Хакатон, който тази година се проведе в залите на най-новото учебно заведение в града – Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

В него включиха 67 участници, разпределени в 16 смесени отбора. Тази година отборите не бяха ясно разделени на ученици или само на студенти. Учениците бяха от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ГПАЕ „Гео Милев“ и ПГМЕЕ. Сред студентите освен традиционните участници от Университет ,,Проф. д-р Асен Златаров“, имаше представители на Coventry University, Технически университет – Варна и на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Целта на тазгодишния Хакатон ще бъде „Създаване на приложения и игри за обучение и/или виртуална реалност“.

Софтуерните разработки и работата на отборите бяха оценявани от експертно жури по 5 критерия: оригиналност на идеята, работеща функционалност, качество на програмния код, потребителски интерфейс и потенциал на приложението.

Голямата награда на Хакатон`2019 – обучителен курс по „Изкуствен интелект“ в Лабораторията по интелигентни системи към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ взе отборът Team1.

Класирането на участниците и тази година протече в две основни категории:

Ученици:

Първо място – отбор Team1

Второ място – отбор CodeCluster и GhoSTLabz

Трето място – отбори Pyde, Code Failed Lemonade и InfraBlue

Награда „Ентусиазъм“ – отбор 2B||!2B

Награда „Най-добра историческа игра“ – отбор DuckDuckSoft

Специалната награда на Скейлфокус – отбор IndexOutOfRange

Специалната награда на Технологика – отбор Отбор без душа

Специалната награда на фирми Кодифик и Скейлфокус – отбор Pyde

Студенти:

Първо място – отбор Breaking Code

Второ място – Atom

Трето място – PizzaCode

Награда „Образователно приложение“ – отбор Sky

Награда „Най-полезно приложение“ – отбор Ambition

Награда „Отбор с кауза“ – отбор CyberDoom

На представителите от всички отбори, класирани на Първо, Второ и Трето място беше връчена специалната награда на фирма Технологика. Всички участници в състезанието получиха награди от Община Бургас.

Участниците получиха награди от ИКТ Клъстер-Бургас, Иновационни Системи-Бургас, Мусала Софт, Българска Аутсорсинг Асоциация, Съдърланд, EPAM, Университетска Болница „Дева Мария“ Бургас, Практикер.

Класираните на Първо, Второ и Трето място студентски отбори получиха ваучери от студентски съвет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас.

Организатори на пролетния Хакатон бяха Катедрите „Компютърни системи и технологии“ и „Компютърни и информационни технологии“ към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Студентският съвет към университета съвместно с Община Бургас, фирма „Технологика“, Иновационни Системи – Бургас,  Клъстер ИКТ Бургас, Фирма Кодифик, Професионална гимназия за Компютърно Програмиране и Инoвaции, Профилирана природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ и Професионална гимназия по Електротехника и Електроника „Константин Фотинов“.

Още снимки

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Абитуриентите ще имат изпращане при осигуряване на предпазни мерки

Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще изготвят протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна...

Представят гостите в 14-то издание на „Свято слово“ във Фейсбук страницата на НЧ „Любен Каравелов 1940″

 14-то издание на майските срещи на славянските творци "Свято слово" ще се проведе виртуално. Гостите със своите стихове и послания ще бъдат...

Независими творци и Общината ще работят заедно за бързо възстановяване на културния живот

Зам.-кметът Диана Саватева и председателят на комисията по култура в местния парламент Веселин Пренеров се срещнаха с хора на изкуството и културата...

БулевАРТ открива новия си творчески сезон с музика на открито

С музика на открито бургаската инициатива БулевАРТ открива новия си творчески сезон. Днес от 16 часа на сцената до Часовника за вас...