четвъртък, май 14, 2020
ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
Начало Водещи новини Бляскав гала балетен спектакъл на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров" на 12 май...

Бляскав гала балетен спектакъл на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ на 12 май в Операта

По традиция класовете по класически балет при Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас  ще закрият учебната година с бляскав Гала концерт.

И тази година почитателите на танца  ще се потопят в неговата магия  и ще се докоснат до  изкуството, събрало в себе си много красота, грация, нежност и въображение.

В мултимедийния спектакъл ще вземат участие  бъдещите балетни артисти от 1 до 12 клас, които се обучават по специалност „Класически танц“.

Техните педагози Недко Георгиев, Добрина Бахова,  Диляна Бахматова и Владимир Грудев  за пореден път  са обединили усилията си, за да вдъхновят публиката  с езика на музиката и танца.

Специален гост на балетната вечерта ще бъде  Даниел Тичков – премиер солист на Държавна Опера -Бургас.

Зрителите ще имат възможност да се насладят както на първите стъпки на малките балерини, така и на хореографии по музика на класически и съвременни автори в изпълнение на ученици от гимназиалните класове.

Децата ще представят образци от световното балетно наследство – па де дьо, вариации, дуети, ансамбли по музика на Адолф Адам, Лудвиг Минкус, Джакомо Майербер и др.

Част от костюмите за Гала представлението са изработени от учениците от специалност „Сценичен костюм“ с преподавател Аглика Атанасова.

За своята любов към балета и за своите мечти от сцената, в един необикновен мултимедиен спектакъл ще  разкажат възпитаниците на Училището  по изкуства и техните преподаватели в неделя, 12 май от 18 часа в салона на Опера Бургас. Билети на касата на Операта.

Още снимки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

2100 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

2100 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 08 ч., днес, 14 май. 

Свети Исидор. Свети мъченик Йоан Български

Блаженият Йоан бил родом от България, млад на възраст, около 18-годишен, красив на лице, а бил и грамотен. При някакъв случай, който...

От днес страната е в извънредна епидемична обстановка

От полунощ България вече е в извънредна епидемична обстановка. Изненадващото решение беше съобщено на извънреден брифинг снощи от здравния министър Кирил Ананиев. 

Шофьорите да карат с повишено внимание по АМ „Тракия“ в посока София

Днес, 14 май, шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание между 341-ви км и 357-ми км на автомагистрала „Тракия“ в...