четвъртък, май 14, 2020
ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
Начало Водещи новини Търсят наемател за последните пет училищни столове за хранене в Бургас

Търсят наемател за последните пет училищни столове за хранене в Бургас

Община Бургас обявява конкурс за отдаване под наем на последните пет училищни столове за хранене, които са без наемател. Обектите се намират в ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“, Професионална търговска гимназия, сградата на СУ „Иван Вазов“ и ПГЕЕ „К. Фотинов“, ОУ „Васил Левски“ в кв. Горно Езерово и ОУ „Христо Ботев“ в кв. Долно Езерово.

В тях учат близо 2000 ученика, от които 650 са децата, които ще бъдат в начален курс и целодневно обучение през учебната 2019/2020 година. Те имат право на закуска по програмата за подпомагане храненето на учениците от подготвителни групи и 1-4 клас, както и топъл и качествен обяд в столовете, където децата спокойно да обядват. Освен училищните столове, към тези училища има и бюфети, в които могат да се предлагат сандвичи, напитки и закуски, съгласно наредбите на министерството на земеделието, министерството на здравеопазването и програмата на Община Бургас за здравословно хранене на учениците.

Петте обекта ще бъдат отдадени на един наемател за срок от десет години, като целта е той да има достатъчно време да планира и възвърне своята инвестиция. Вложените средства от наемателя в ремонти и оборудване, където е необходимо, ще бъдат приспаднати от наема, което допълнително ще облекчи бъдещата му работа.

Училищните столове се намират в обновени учебни заведения и като цяло не се нуждаят от сериозни инвестиции от страна на наемателя. Друг плюс за наемателя е възможността за работа по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ към Държавен фонд „Земеделие“.

Кандидатите трябва да нямат задължения към държавата и Общината, да осигурят квалифициран кухненски персонал, обезпечаващ организирането на ученическото столово хранене и да имат минимум тригодишен опит в извършване на тази дейност.

Петте училищни столови са и последните без наемател. Останалите 24 функционират и предоставят на учениците закуски и топъл обяд, съобразени с програмата на Община Бургас за здравословно хранене. Целта на общинската администрация е децата да бъдат мотивирани да се хранят в столовете, вместо да купуват нездравословни артикули от павилионите около училищата, където качеството на храните не може да бъде гарантирано.

Опитът на Общината до момента сочи, че усилията й в тази насока се оправдават, тъй като три пъти се е увеличил броят на децата, които се хранят в училищните столове, след цялостната им модернизация и реконструкция. Освен модерната и уютна обстановка в ремонтираните през последните години училищни столове, администрацията въведи и новата услуга – e-stol.com, чрез която родителите да поръчват и заплащат храната на децата си от вкъщи.

Крайният срок за приемане на предложения за участие в конкурса е до 16.00 часа на 23 април, а конкурсът ще се проведе на следващия ден – 24 април от 10.00 часа в сградата на Общината.

Повече подробности за документацията и изискванията към кандидатите може да откриете на официалната страница на Община Бургас в раздел „Търгове“ или на: https://www.burgas.bg/bg/notice/details/802/37881 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Академията на Нефтохимик подновява тренировки

След двумесечната пауза заради пандемията от коронавирус, детско-юношеската школа на Нефтохимик възобновява тренировъчния си процес. Това стана възможно след като министърът на...

Бургаският бизнес може да кандидатства за финансова помощ за справяне с кризата (Видео)

Кметът Николов: Разчитайте на логистична помощ от Общината Управляващият орган на ОП "Иновации и конкурентоспособност" обяви, че от...

Сладкарска верига „Роза“ изработи специални торти за медиците на „Първа линия“

Сладкарска верига „Роза“ изработи специални торти за медиците, които денонощно се борят за здравето и живота на бургазлии. От компанията изработиха торти...

2100 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

2100 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 08 ч., днес, 14 май.