сряда, юни 16, 2021
Начало Водещи новини Роботи ще се изправят един срещу друг на 7 май в Бургас

Роботи ще се изправят един срещу друг на 7 май в Бургас

 Битката на роботите – „ROBO CHALLENGE BURGAS“ ще бъде на площад „Тройката“

Роботи ще се изправят един срещу друг в невиждана битка на 7-ми май в Бургас. Това не е сценарий на поредния научно-фантастичен филм, а реално състезание по роботика, в което ще участват ученици от професионалните гимназии, в които се изучават информационни технологии. Атрактивното „ROBO CHALLENGE BURGAS“ ще се проведе на 7 май от 15.00 часа на площад „Тройката“.

Футуристичната надпревара ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

В състезанието, което ще се проведе за първи път в града, ще вземат участие и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която децата изучават роботика.

Освен съревнованието гимназиите, участващи в „ROBO CHALLENGE BURGAS“, ще представят пред зрителите свои макети и инсталации в специално подготвена шатра. В нея всеки желаещ ще получи информация за професиите, които предлагат училищата.

Публиката също ще може да се включи с конкурс за най-добра снимка с дрон. Жури ще определи най-добрите фотоси, а за победителите са предвидени награди. Снимките ще се изпращат на email адрес: [email protected].

При лоши метеорологични условия състезанието ще се проведе в Дома на Нефтохимика.

Състезанието „ROBO CHALLENGE BURGAS“ се организира от Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие и университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

** Подробна информация може да получите на тел.: 056 825 809 или 0885 985 433 – ЦПЛР – Бургас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular