четвъртък, май 14, 2020
ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
Начало Водещи новини Доброто в Бургас: Два нови уреда за децата в ДНСГД "Вяра, Надежда...

Доброто в Бургас: Два нови уреда за децата в ДНСГД „Вяра, Надежда и Любов“

Специалните уреди за рехабилитация на деца, закупени със средства от благотворителните акции на дамите от ГЕРБ в Област Бургас, вече са доставени на ДНСГД „Вяра, Надежда и Любов“.

Доставената от Франция Wintrack платформа плюс софтуер за работа с нея вече е в помощ на малките пациенти. Пътеката е с датчици за натиск, а софтуерът анализира налягането на стъпалото на пациента, с видео синхрон.

В заведението вече е и позициониращата седалка за деца с увреждания с мобилна база.

Представители на Жени ГЕРБ и Майки ГЕРБ, заедно с народните представители Ивелина Василева, Димитър Бойчев и Галя Василева видяха на място как се използват новите уреди. Гостите за пореден път се убедиха, че в ДНСГД „Вяра, Надежда и Любов” се работи по европейски стандарти, с много грижа и любов към децата. В Дома за медико-социални грижи и рехабилитация провеждат лечение деца от цялата Бургаска област.

В края на миналата година дамите от ГЕРБ проведоха поредица от събития за набиране на средства за каузата. 20 000 лв. бяха събрани от провеждането на Коледен благотворителен базар и концерт в Държавна Опера-Бургас.

За базара млади майки изработиха сладкиши и сувенири, които бяха изкупени от стотици хора, които дойдоха от целия регион. Програмата за набиране на средства продължи с концерт, който безвъзмездно събра на една сцена Тони Димитрова, Фортисимо, Дует Бургас, Преслава Минасян и много други артисти от област Бургас.

Участие взеха и талантливите  ученици, с педагог Румяна Драголова, от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ Милана Кан, Костадин Кошничаров, Мартин Стоянов, Даниал Хайдер и Таисия Трендафилова.

За любителите на литературата имаше специален кът, където авторката Кети Папъшева посрещна деца с книгата си  „Гъбка Качулатка“.

С благотворителни коледни фотосесии участваха фотографите Александра Диканска и Живко Стоев.

С дарения се включиха от националното ръководство на ПП ГЕРБ връчени от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, евродепутатът Асим Адемов и структурата на Предприемачи ГЕРБ. Благотворителен базар организираха и дамите от партията в Карнобат.

Представителите на Инициативния комитет, които дариха уредите благодарят още веднъж за съпричастността на всички, които подкрепиха това събитие. Каузата беше постигната с труда и щедростта на стотици хора. Тя се превърна в надпартийна и заслужи мотото „Доброто в Бургас”.

54254964_394699781328383_5390075521440677888_n

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

2100 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

2100 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 08 ч., днес, 14 май. 

Свети Исидор. Свети мъченик Йоан Български

Блаженият Йоан бил родом от България, млад на възраст, около 18-годишен, красив на лице, а бил и грамотен. При някакъв случай, който...

От днес страната е в извънредна епидемична обстановка

От полунощ България вече е в извънредна епидемична обстановка. Изненадващото решение беше съобщено на извънреден брифинг снощи от здравния министър Кирил Ананиев. 

Шофьорите да карат с повишено внимание по АМ „Тракия“ в посока София

Днес, 14 май, шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание между 341-ви км и 357-ми км на автомагистрала „Тракия“ в...