четвъртък, септември 10, 2020
Начало Водещи новини Галя Желязкова дари книги на училището в Сунгурларе, търсят се варианти за...

Галя Желязкова дари книги на училището в Сунгурларе, търсят се варианти за разширяване на базата му

Какви са възможностите за разширение на съществуващата база на СУ „Христо Ботев“ в Сунгурларе бяха обсъдени по време на среща между ръководството на учебното заведение и народния представител Галя Желязкова. Директорът Николай Русев и зам.-директорът Росица Танева коментираха пред бургаския депутат, че има голяма необходимост от изграждане на допълнителни постройки към училището. През последните години децата са се увеличили значително, като обучението обхваща ученици от първи до дванадесети клас. На срещата присъства и общинският съветник и председател на ГЕРБ-Сунгурларе Мария Димитрова.

„Това, че има толкова много деца в Сунгурларе е положителна тенденция, но действително създава притеснения откъм нормалното и комфортно протичане на учебния процес. Ако доскоро е имало по 2 паралелки в 5 клас, то сега те са по 3. Дори се е наложило училищната библиотека да бъде трансформирана в класна стая. От следващата учебна година прием ще бъде обявен и по нова професионална паралелка Горско ловно стопанство – „техник лесовъд“, коментира бургаският депутат Галя Желязкова.

От близо 700 ученика в СУ „Христо Ботев“ половината пътуват от 20 населени места, тъй като това е единственото средно училище за общината. През новата  учебна година се очаква да има три нови паралелки – пети клас и три нови паралелки – дванадесети клас.

Желязкова е провела разговор и с кмета на община Сунгурларе, с когото е обсъдила проблема. От ръководството на училището са споделили, че има изготвени проекти за допълнителни пристройки към двете сгради за начален и среден курс на приблизителна стойност 600 0000 лв. По думите на кмета след разговора с народния представител предстои да се търси финансиране от правителството.

По време на посещението си в училището Галя Желязкова дари от името на народните представители от ГЕРБ популярни нови издания от изучавана училищна литература. Така инициативата „Големи автори за малки библиотеки“ достигна и до Сунгурларе, а участие в дарението са взели и членове на МГЕРБ-Бургас.

В рамките на приемния ден бургаският депутат се срещна и с кметовете на селата Дъбовица и Черница. С тях обсъдиха състоянието на участъци от общинската мрежа и няколко проблемни улици в село Черница, които не са включени за ремонт в бюджета за тази година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Теодор Ушев избра Бургас за снимки на първия български фантастичен филм-антиутопия

Едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети на Солниците и Пантеона Световноизвестният режисьор на анимационни филми Теодор Ушев избра...

Профилактични програми ще „борят“ затлъстяването и гръбначните изкривявания в бургаските детски градини и училища

Две общински профилактични програми ще започнат да се изпълняват от тази учебна година в детските градини и училищата в Бургас. Едната програма...

Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ отново е безапелационен шампион за 33-ти път

Бургаският клуб по подводен риболов "Черноморец" е безапелационният шампион в 52-то Държавно първенство`2020, което се проведе в акваторията на Несебър.

Еко викторина дава награди за познания в разделното събиране на отпадъци

Правилното и разделно събиране на отпадъците не само щади природата и заобикалящата ни среда, но сега дава възможност на всеки да получи...