сряда, юни 17, 2020
Начало Водещи новини Бургас показа, че има баскетболно бъдеще

Бургас показа, че има баскетболно бъдеще

Днес спортният празник „Бургас играе баскетбол“ препълни зала „Бойчо Брънзов“. Стотици деца, родители, бивши и действащи състезатели и треньори, приятели на тази прекрасна игра се събраха на едно място, за да покажат, че Бургас има баскетболно бъдеще. Всички те откликнаха на поканата на първата българка, играла в женската NBA в САЩ – бургазлийката Гергана Брънзова, която се справи перфектно с организацията и координацията.

Гости на събитието бяха кметът Димитър Николов и заместникът му с ресор образование и култура Йорданка Ананиева. Беше вълнуващо да видиш как на игрището си подават топката Христо Николов – Гларуса (настоящ състезател на местния „Черноморец“, записал мачове като капитан на националния отбор на България) и 5-годишен хлапак, който може би някой ден ще гледаме по телевизията с оранжевата топка в ръка в двубой от Евролигата или мъжката NBA.

Целта на инициативата „Бургас играе баскетбол“ е да се популяризира този прекрасен спорт сред подрастващите. Подобни събития ще има и занапред, като по-далечната цел е повишаване на интереса към училищния спорт и приобщаване на всички клубове в обща платформа.

В организацията на днешния хепънинг се включиха много бургаски баскетболни треньори и деятели, а като водещ се изяви популярният глас от радиоефира Генчо Генчев/Инспектор N-JOY.

100 топки, тениски и други интересни награди получиха участниците в спортния празник „Бургас играе баскетбол“.

* Ако желаете да станете доброволец и да помагате за организирането на следващи събития за популяризиране на спорта в Бургас, запишете се тук:

http://bit.ly/burgas-basketball-2018-d

Още снимки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Стартират безплатни туристически обиколки с гид из Бургас

За трета поредна година Burgas Free Tour ще открие сезона на безплатните обиколки с беседа на български език в Бургас, като част...

Връчиха медали за заслуги на ветерани от Втората Световна война

Юбилейни медали по повод 75-годишнината от края на Втората световна война получиха ветерани от Бургас и областта на официална церемония днес. Медалите...

Островът ви очаква с пресни миди на тенекия, пърленки, средновековна медовина и билкова бира

Вижте подробна програма на Биле фест и кои са участващите изложители На 19, 20 и 21 юни Община Бургас...

Тематичен уикенд на сценичното изкуство (Програма)

Впечатляваща програма от различни културни събития ще предложи на бургазлии и гостите на града вторият тематичен уикенд, организиран от Община Бургас. От...