събота, юни 13, 2020
Начало Водещи новини "Ледена епоха" завладява Бургас от утре

„Ледена епоха“ завладява Бургас от утре

Интерактивната експозицията от праисторически животни гостува за първи път в България

Мамути, съблезъби тигри, космати носорози, гигантски птици и още много други са част от „Ледена епоха“ – една вълнуваща и образователна изложба за растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята. Експозицията гостува за първи път в България и ще бъде ситуирана в Морската градина в Бургас на 16 август.

Изложбата се реализира от „Коко Ейджънси“ със съдействието на Община Бургас.

Това е втората макетна експозиция, която организаторите реализират в България. Първата е „Живите динозаври“, която се радва на огромен интерес от страна на гостите на Варна.

В „Ледена епоха“ посетителите ще имат възможност да разгледат 18 животински интерактивни макета на бозайници с научно точни движения, оцветяване, звуци и козина. Всяко животно, част от изложбата, се движи и издава звуци.

Експозицията е снабдена с интерактивен панел, който включва археологическо поле за посетителите, в което могат да се разходят и да открият гигантски скелет на праисторическо животно.

Освен представители от „Ледена епоха“, посетителите ще могат да разгледат и макети на динозаври в реалните им размери.

Тази изложба предлага уникална и вълнуваща разходка през ледниковата епоха за семейства и посетители от всички възрасти.

„Ледена епоха“ е гостувала в повечето страни по света като Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд и много други, а зрителите на макетите са общо над 5 млн. души.

Експозицията ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10.00 до 22.00 часа и ще бъде разположена в парк „Езеро“, в близост до Конна база – Бургас и пясъчните фигури.

Билетите ще бъдат продавани на място, на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни.

Още снимки

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Поставят нова бариера с модерни боларди на алеята за Солниците

Бургазлии, които обичат да се разхождат до Солниците пеша или с велосипед, могат да се възползват максимално този уикенд, защото следващата седмица...

Етно хендмейд уикендът стартира с базар на ръчното творчество на „Флора“-та

Довечера ще бъде открита и изложба "Капитански спомени от борда" Етно хендмейд уикендът, организиран от Община Бургас в подкрепа...

Звеното за спешни ремонти работи активно – сега монтира 60 пейки, поискани от бургазлии

Създаденото по предложение на кмета Димитър Николов общинско звено за спешни малки ремонти работи активно, изпълнявайки многобройни и разнообразни задачи. В момента...

Фотоизложбата „Аз съм Българка!“ гостува в Бургас от 16 юни

Културен център "Морско казино" ще бъде домакин на втората част на проекта "Аз съм Българка!". Интересните фотографии ще бъдат подредени в зала...