събота, юли 2, 2022
НачалоВодещи новиниНе пропускайте да разгледате атрактивната изложба “Мост към Кристо” в Галерия-музей “Георги...

Не пропускайте да разгледате атрактивната изложба “Мост към Кристо” в Галерия-музей “Георги Баев”

„Мост към Кристо“ е кампания на БНТ, посветена на едно от най-значимите културни събития за 2016 г. в Европа – „Плаващите кейове“ на Кристо Явашев. Чрез нея бяха събрани стотици снимки, запечатали вълнуващи моменти от „оранжевото“ лято при италианското езеро Изео. Най-интересните сред тях са събрани в пътуваща фотоизложба, която ще гостува в нашия град от 21 април до 14 май по покана на Община Бургас. Можете да я разгледате безплатно в Галерия-музей „Георги Баев“ на бул. „Демокрация“ № 6. След гостуването си в Бургас, изложбата заминава за Рим.

21 април, петък, 18.00 часа – тогава „Мост към Кристо“ ще бъде открита с прожекция на едноименния 35-минутен документален филм. Той ще бъде представен лично от неговия сценарист Евгения Атанасова. При закриването на изложбата в Бургас /17.30 часа на 13 май/ ще бъде представена и книгата „Трансформации. Скритото изкуство на Кристо и Жан-Клод“, с автор Зорница Кръчмарова. Авторката ще пристигне сцециално от Италия за събитието.

Освен 60 фотографии, селектирани от съпътстващия кампанията конкурс на БНТ, изложбата включва и над 30 ръчно подписани от Кристо и Жан-Клод постера, предоставени от Галерията за графично изкуство във Варна.

Проектът „Мост към Кристо“ даде възможност на всички българи, документирали своите емоции от „оранжевото лято“ на кейовете, да ги преживеят отново, като ги споделят с всички нас. Основните критерии при подбора на любителските снимки са оригинален подход и емоция при отразяването на атмосферата край италианското езеро Изео.

Още снимки

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular