понеделник, август 15, 2022
НачалоСценаКнигиС премиера на новия роман на Росен Друмев - „Резервни части", закриват...

С премиера на новия роман на Росен Друмев – „Резервни части“, закриват ХІХ издание на Есенните литературни празници

С премиера  на новия роман на Росен Друмев „Резервни части (за нобелова поема)“ ще бъде закрито тази вечер ХІХ издание на бургаските Есенни литературни празници.

Книгата ще представи Юлиан Жилиев. Премиерата започва от  18:00 часа в Дом на писателя, ул. Вола 1.

В рамките на Есенните литературни празници досега бяха представени и новите заглавия „На педя от рая“ – ІІІ част на „Сълзите на огъня“ на Ирина Войнова , „Ориса ме Алиса“ – поетичен дебют на Лилия Христова, „Стилът на невъзможното“ – сборник разкази на Иван Сухиванов, „Приказка за принцеса НЕЛИ“ на Стана Апостолова, „Пентименто“ – поетичен дебют на Диляна Тинева, „Прашинки в етера“ на Зорница Петрова, „Плетачката“ – сборник разкази на Живка Иванова, „Нощни пеперуди“ на Мариана Вангелова, „Лицата на Бургас 5“ на Румяна Емануилиду, „Великденски камбани“ на Пенка Бангова, , „Между двата бряга“ на Хюсеин Мевсим – писател и преподавател в Анкарски университет.

В последното издание на формата бе включена и вечер в памет на бургаския писател Атанас Радойнов, който почина тази година.

Проведоха се още вечер на поезията, на белетристиката и на хумора, лекция на Георги Райков – „Забравените бургаски поети с необичайна съдба“. Представен бе и новият новия брой на сп. „Море“ и „Литературен Бургас“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular