неделя, юни 14, 2020
Начало Водещи новини Ноев ковчег ще се отправи по Атлантическия океан

Ноев ковчег ще се отправи по Атлантическия океан

Реплика на Ноев ковчег може да се отправи на плаване това лято по Атлантическия океан от Нидерландия до Бразилия, съобщава Fox News.

Сега корабът, построен от холандеца Йохан Хейберс, е акостирал в Дордрехт, на 100 километра южно от Амстердам. Ежедневно ковчегът, който представлява развлекателен център, се посещава от около 3000 души, пише „МегаВселена“. Пътуването му до Бразилия може да струва 1,5 милиона долара, отбелязва телевизията. Хейберс замислил да построи копие на Новия ковчег през 1992 година. Корабът бил построен в речното пристанище Схаген, на 30 километра северно от холандската столица. Строителството е отнело четири години. След това Ноевият ковчег бил издърпан на буксир до Дордрехт. Дължината на кораба е 125 метра, ширината – 29 метра, а височината – 23 метра.

novini.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Въвежда се временна организация на движението заради ремонта на ул. „Транспортна“

Заради ремонта по ул. "Транспортна" и подмяната на ВиК мрежата в участъка по ул. "Димитър Аврамов" се въвежда временна организация на движението...

Вижте лятното работно време на бургаските музеи

От 16 юни три от експозициите на Регионален исторически музей - Бургас - Археологическа, Етнографска и Природонаучна, ще работят без почивен ден....

Започва пръскане против комари в паркове, градини и биотопни зони на насекомите

От понеделник започва пръскане против комари в паркове, градини, комплекси, квартали и биотопни зони на територията на община Бургас.

Слави Томов представя творчеството на Жан Жьоне в Дома на писателя

Бургаският журналист Слави Томов продължава своя литературен проект, а в поредното му издание ще представи творчеството на Жан Жьоне.