сряда, септември 27, 2023
НачалоВодещи новиниЕвропейския ден на работодателя ще се проведе в Експо център "Флора"

Европейския ден на работодателя ще се проведе в Експо център „Флора“

Агенцията по заетостта организира в гр. Бургас на 14 април 2016 г. (четвъртък) Европейски ден на работодателя. Той ще се проведе с активното съдействие на Община Бургас.

България ще се включи в инициативата с провеждането на трудови борси в четири градове на страната – Бургас, София, Пловдив и Русе.

В гр. Бургас трудовата борса ще се проведе в Експо център „Флора“ от 15.00 до 17.00 ч. Акцентът е към заетост в туристическия бранш. Ще се включат работодатели от микро-, малки и средни предприятия от сектора. На борсата са поканени социални партньори, висши учебни заведения, държавни институции и търсещи работа лица, които ще могат „лице в лице“ с работодателите да се информират и договорят за заемане на предложените работни места.

Европейският ден на работодателя се провежда за първи път и е по инициатива на мрежата на Европейските обществени служби по заетостта (PES). Мотото, с което българската Агенция по заетостта се включва в Европейския ден, е „Силно партньорство за успешен малък и среден бизнес!“

Събитието се провежда във всички европейски страни. Организира се от обществената служба по заетостта на всяка държава-членка, като се акцентира върху националните приоритети в областта на заетостта и пазара на труда. Инициативата включва събития, свързани с насърчаване участието на работодателите при осигуряване на заетост и интегриране на безработните лица на пазара на труда. Фокусът тази година е върху малките и средни предприятия и има за цел да насърчи сътрудничеството между работодателите и обществените служби по заетостта.

ПОДОБНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular