вторник, юни 16, 2020
Начало Водещи новини Наш хор в предаване на Българската национална телевизия

Наш хор в предаване на Българската национална телевизия

Народен хор „Трепетлика“ с ръководител Пепа Запрянова ще участва в предаването „Иде нашенската музика“, което ще се излъчи на 9 април (събота) от 13.00 часа по БНТ.
Бургаските деца ще участват в специалното издание на „Иде нашенската музика“, посветено на големия български композитор Стефан Кънев.

Народен хор „Трепетлика“ е създаден през 1996 г. към Общински детски комплекс – Бургас с цел да се популяризира българския фолклор сред подрастващото поколение.
В него участват ученици от различни училища и възрасти, като най-малкия участник е на 10 години.
По-малките деца (от 5 до 10 години) пеят във фолклорна формация „Шарени гайтани“ с ръководител Стойко Георгиев, която е създадена през 1999 г.
Репертоарът на НХ „Трепетлика“ включва традиционен и обработен фолклор от всички области на България, но най-вече от региона на Странджа и Тракия.
Хорът и солистите имат записи в Българското национално радио и Българската национална телевизия, а всяко лято малките изпълнители участват във фолклорни фестивали в различни европейски държави.
На национални и международни конкурси хорът и солистите винаги са награждавани с първи места и са аплодирани от публиката.
Ръководителят на хора Пепа Запрянова е утвърден музикален педагог с много отличия в областта на музиката.
През тази година хорът ще чества 20-годишен юбилей.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

На 18 юни награждават изявени културни дейци и отличените автори от Националния поетичен конкурс „Христо Фотев“

Кметът Димитър Николов ще награди на официална церемония изявени културни дейци на 18 юни в Експозиционен център "Флора". По традиция това се...

Мегапроект дава перспективи за развитие на Бургас и региона

Днес в Бургас бе подписан договор между Министерство на околната среда и водите и ВиК - Бургас. Неговата стойност е 459 милиона...

„Адриана Будевска“ представя през юли хитовите заглавия „Омайна нощ“ и „Лъжата“ на остров Света Анастасия

Драматичен театър "Адриана Будевска" представя хитовите заглавия "Омайна нощ" и "Лъжата" на откритата сцената на остров Света Анастасия. Досега там са снимани...

Започват извънредни проверки за нерегламентирано изхвърлени край контейнерите отпадъци

Община Бургас започва извънредни проверки за нерегламентирано изхвърлени строителни и едрогабаритни отпадъци до контейнерите за смет. Глобите са сериозни! Напомняме ви, че...