вторник, август 16, 2022
НачалоДенятПоставиха нови мобилни центрове за отпадъци в още няколко бургаски комплекса

Поставиха нови мобилни центрове за отпадъци в още няколко бургаски комплекса

В съоръженията може да се изхвърлят и лекарства с изтекъл срок на годност
thumb_6465e76e2ccf580e2d167fdf403cc85e
Разделното събиране на отпадъци в специални мобилни центрове е една от най-търсените услуги, предлагани от Община Бургас. След като първите три мобилни пункта заработиха през октомври миналата година, сага броят им се увеличава на 9.
Два от новите центрове се намират в комплекс „Меден рудник“ – по един на площадките до 128-ми и 427-ми блок. Пунктове за смет са поставени в комплекс „Изгрев“ – между 90-и и 32-ри блок, в „Славейков“ – до блок 12 и в „Зорница“ – на площадката между 19-и и 20-и блок. Деветият мобилен център за смет ще бъде поставен до края на тази седмица в квартал „Сарафово“.
Пунктовете работят от 09:30 до 18:00 часа в дните от седмицата без неделя и понеделник. В тях може са се предават почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство –  хартия, пластмаса, стъкло, метали, мазнини, електроуреди, батерии, акумулатори, опасни битови отпадъци, едрогабаритни отпадъци, стари автомобилни гуми, дрехи. Съоръженията са единственото подходящо място, където може да се изхвърлят безопасно лекарства с изтекъл срок на годност.
Предвижда се до есента да бъдат доставени нови 10 мобилни центъра за отпадъци. За да има възможност повече хора да се възползват от услугата, съоръженията ще бъдат местени периодично на различни точки в рамките на комплексите.
Изграждането на мобилните центрове е иновативен подход, който Община Бургас прилага в програмата си за управление на отпадъците. Станциите се обслужват от един оператор и могат да работят без външно захранване, тъй като са оборудвани със слънчеви батерии и акумулатори.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular