понеделник, ноември 28, 2022
НачалоДенятНай-целуващото се цвете на света

Най-целуващото се цвете на света

Едно от най-красивите и галещи приятно окото растения в света се казва Psychotria Elata. Несъмнено е секси заради своите сочни и пълнокръвни червени устни, които привличат вниманието. Още по-интересно ще ви се стори прозвището му – именно заради привличащите не само погледите цветове, то е наречено „устните на проститутката”.

Запознайте се с "устните на проститутката"
Запознайте се с „устните на проститутката“

Psychotria Elata е малък дървовиден храст, който расте в централните и южни райони на Америка – най-често можете да го откриете в Колумбия, Коста Рика, Панама и Еквадор.

61129241

Формата и цветът на листата на растението изпълняват една основна и жизненоважна роля – по-лесно привличат „клиенти”, както проститутката го прави с червеното си червило – в случая, естествено, става дума за пеперуди и колибрита, които опрашват растенията. В центъра на червените устни (които се считат за цветове, но всъщност са листа) има бели цветове, които почти не се виждат. Плодовете пък имат овална форма и стават сини или черни, когато узреят.

61129242

Химия се получава не само между растенията и насекомите, а и между растенията и фотографите и туристите, много, от които посещават екзотичните страни с единствената цел да фотографират или зърнат „устните на проститутката”.

Наистина си заслужава…

Източник: ladyzone.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular