вторник, август 16, 2022
НачалоДенятРибарското пристанище в "Сарафово" получи отличие за инфраструктурен обект

Рибарското пристанище в „Сарафово“ получи отличие за инфраструктурен обект

Един от най-новите обекти на Община Бургас – Рибарското пристанище в „Сарафово“, получи награда за инфраструктурен обект с важно значение за икономическото и социалното развитие на България.
Призът е от конкурса INFRASTRUKTURE BULGARIA AWARDS 2016, в категорията „Транспортна пристанищна инфраструктура“.
Той се провежда за първи път и има за цел да отдаде специално внимание на важните инфраструктурни проекти. Учреден е по повод десетото издание на годишната конференция „Стратегическа инфраструктура България“.

thumb_0d9c33bc7bd19338148b4de025bf2926
Зам.-кметът Чанка Коралска представи Община Бургас на церемонията по връчването на призовете.
Според регламента наградата се присъжда на инвеститора – Община Бургас, изпълнителя – „Стройинжект – БКС“, и проектанта – ДЗЗД „Консорциум Урбанико“.
Строителството на рибарско пристанище Сарафово бе първият одобрен български проект по мярка 3.3 „Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки“ от Оперативна програма „Рибарство“. Инвестицията е на стойност близо 11 млн. лева. От своя страна Община Бургас вложи 1,5 млн. лева в изграждането на довеждащата инфраструктура до порта.
Пристанището има капацитет от 104 места за плавателни съдове до 8 метра и 6 места за кораби до 20 метра. Съоръжението разполага с обслужваща сграда, паркинг и покрито тържище за продажба на риба. Изграден е и хелинг, осигуряващ пускането на вода и ваденето на плавателните съдове. За ремонтната дейност е проектирана открита площадка, разположена непосредствено до хелинга.

thumb_6fda1bb678424e52ca5eba0696945c8d

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular