четвъртък, ноември 25, 2021
НачалоДенятВъзпитаници на "Музикалното" разкриват магията на духовите инструменти

Възпитаници на „Музикалното“ разкриват магията на духовите инструменти

Поредно  музикално приключение очаква зрителите на третия концерт от поредицата „Запознайте се с …” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”.

Първите два концерта, съчетаващи разкази за струнните и клавишни инструменти   вече отвориха вълшебните врати на нотите  и предоставиха на публиката възможност да попадне в света на класиката по един различен начин.

Тази сряда младите музиканти и техните преподаватели ще  разкрият пред   почитателите  на класическата  музика магията на духовите инструменти. Зрителите ще са насладят на разнообразието на звука на различните духови инструменти като флейта, обой, фагот, кларинет, тромпет, валдхорна и тромбон.

На сцената произведения на български и чужди композитори  ще представят Мария Петкова, Божана Славкова, Таня Арабаджиева, Йоана Стоянова, Златомира Кошничарова, Анита Дончева, Галя Димитрова, Веселин Василев и Мартин Дечев.

В звездния миг на семейството на духовите инструменти ще се включи и Представителния  Духов Оркестър с ръководител Христо Кожухаров.

Поредицата „Запознайте се с …” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” , тази сряда – 10 февруари от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular