вторник, септември 27, 2022
НачалоГорд БургазлияВторо отличие за бургаската гордост Станислава Бойчева

Второ отличие за бургаската гордост Станислава Бойчева

Златен почетен знак  за особени заслуги в спорта получи 24 годишната световна шампионка по карате киокушин Станислава Бойчева. Преди дни младата надежда на спортен клуб “Самурай-Бургас” демонстрира oтлично представяне (5:0) съдийски гласа на финала в първенството на планетата на KWU (в категории) по киокушин, провело се в Хабаровск, Русия.

Второто злато  за тази седмица Бойчева получи лично от областния  управител Вълчо Чолаков, по чиято покана бургазлийката посети Областна администрация Бургас. На срещата присъства и треньорът на световната шампионка – сенсей Живко Андреев.

„Възхищавам ви се. Това, което правите е велико. Вие прославяте Бургас и България в света. Вие сте добър пример, а добрите примери трябва да се показват в обществото. Надявам се да увлечете много млади хора след себе си, защото спортът ни дава много“, сподели Чолаков по време на срещата.

„Най-високата титла не може да се спечели за два или три месеца. Тя е плод на много постоянство, усилия и труд“, отговори Бойчева на въпроса на губернатора, колко време се е подготвяла.

По време на срещата стана ясно още, че  освен световен шампион, Станислава Бойчева е студентка последна година по „Право“, владее руски и английски и едновременно с това преподава карате на малки деца. В тази връзка Чолаков я покани на индивидуална практика в  Областна администрация Бургас, по време на която може да натрупа административен и юридически опит.

Освен моралните отличия, желанието на областния управител  е да учреди годишна награда, която да е в подкрепа на изявени таланти от област Бургас. Към настоящия момент областният управител търси варианти за набиране на необходимите средства, за да може хората с особени заслуги в областта на науката, културата, изкуството, спорта и др. да бъдат оценени и подпомогнати.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular