вторник, август 16, 2022
НачалоГорд БургазлияПодземни контейнери "гълтат" боклука в Бургас (снимки)

Подземни контейнери „гълтат“ боклука в Бургас (снимки)

Разделно събиране на отпадъци в подземни контейнери е поредната иновация, която вече работи успешно в Бургас. Съдовете се намират на улица „Сливница“, чиято реконструкция завърши наскоро.

qser
Подземните контейнери са пригодени за разделно събиране на отпадъци. Общата им вместимост е 12 куб. метра. Това е обем, който трудно може да бъде осигурен с поставянето на обикновени контейнери върху площадка на тротоара. Така се осигурява и повече пространство за коли и пешеходци, което е голям плюс за оживени райони като улица „Сливница“.

Изхвърлянето на отпадъци в модерните съдове, които Община Бургас въвежда в употреба, става лесно и удобно. Цилиндричният капак се отваря чрез завъртане и отпадъците се поставят в неговата кухина. При обратното движение сметта попада в контейнера под земята. Механизмът не позволява достъп до изхвърлените отпадъци, което ще възпрепятства клошарите.
Ако системата работи добре и е ефективна, Община Бургас ще постави такива контейнери и на други места в града. Освен подземните контейнери, на „Сливница“ е изграден нов тротоар, подменени са водопроводът и капаците на дъждоприемните шахти.

cvr

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular