вторник, август 16, 2022
НачалоГорд БургазлияЕдин от най-добрите ендоваскуларни специалисти в Европа оперира в Бургас

Един от най-добрите ендоваскуларни специалисти в Европа оперира в Бургас

Водещи специалисти се присъединяват към екипа на специализираната болница по кардиология и кардиохирургия, доскоро позната като “Понтика“, вече Сити Клиник. Така на пациентите в Бургас и региона вече няма да им се налага да пътуват из страната и чужбина, за да получат най-добрата здравна грижа.

В болницата, която за кратко придоби безупречна репутация, работи с водещи имена в специалността и предоставя уникално лечение в областта на сърдечно-съдовите заболявания. Тя е една от деветте лицензирани кардиохирургични клиники в България и единствената в Бургаска област.

Днес екипът на звеното отбеляза успешния старт на кардиологичната болница като част от групата лечебни заведения на Сити Клиник. Управител ще продължи да бъде д-р Мариана Контева.

“Радвам се, че пак сме екип с доц. Петров, с когото заедно започнахме трудовия си път, с учителя ни проф. Чирков, който ще преглежда в болницата и ще оперира. Нетърпелива съм да споделя с вас, че благодарение на качествата на екипа, Сити Клиник бе избрана от един от най-известните ендоваскуларни специалисти в Европа, за база за демонстративни операции.  Това ще стане на 14 и 15 септември . Бургаските пациенти ще имат уникалния за България шанс да бъдат лекувани от специалист от такъв ранг, какъвто този на  проф. Ландхов“, каза при откриването на звеното   д-р Мариана Контева.

Тя ще разчита както на сега съществуващия екип, но и на ключови специалисти от останалите лечебни заведения на Сити Клиник, в това число и на доц. д-р Иво Петров, който е най-изтъкнатият инвазивен кардиолог у нас.

„С присъединяването към групата Сити Клиник се присъединява и нашето верою, а то е високите технологии да бъдат в интерес на медицинския хуманизъм и здравето на хората. Това, което на България й липсваше доскоро, ние имаме достатъчно голям ентусиазъм и талант, но високите технологии и възможността за специализация във възможно най-престижните медицински заведения в света наистина, ще бъдат докоснати и от колегите,които работят в това звено.

Освен развитието на ендоваскуларните методики искаме да направим болницата в Бургас, в частност Сити Клиник база за специализация за следдипломно обучение, което да задържи младите кадри в Бургас и да доведем модерните начини и методики за лечение на мозъчния инсулт, който е един от най-големите убийци на нашето съвремие, също и в България. Имаме амбиция да направим един съвместен проект, който да е в услуга на хората, както е ефикасното лечение на миокардния инфаркт до този  момент , така да бъде и за инсулта“, обяви кардиологът.

Доц. Иво Петров  ще извършва регулярно сложни безкръвни процедури при комплексни случаи ежемесечно в Бургас.

Източник: е-Бургас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular