четвъртък, септември 10, 2020
Начало Места Арт пространства Гледаме "Живи легенди" под звездите в Бургас

Гледаме „Живи легенди“ под звездите в Бургас

От 17 до 21 август от 21:00 часа на открита лятна сцена „Охлюва“ в Бургас, любителите на българското кино ще могат да се порадват на прожекциите на пет съвременни български игрални филма. Те са част от летния филмов маратон „Кино под звездите“, който се организира за поредна година.

Киноманите ще видят на 17 август, понеделник, филма „Шестият ден“. Лентата е на Владислав Радев (режисьор) и Стоян Витанов (продуцент и съсценарист). „Шестият ден“ ще предложи на зрителите екшън, напрегнато очакване и борба на живот и смърт на фона на снежни високопланински пейзажи.

На 18-ти /вторник/ е прожекцията на филма „Живи легенди“. В него се разказва за петима приятели, израснали в Балчик, които се срещат 15 години след абитуриентския си бал. Павел е тридесет и няколко годишен мъж, работещ на висок пост в елитна банка. Един ден претърпява инцидент и изпада в кома. Когато се събужда, се оказва, че има частична амнезия и не си спомня нищо след абитуриентския си бал. Следователно хората, които той чувства като най-близки в момента, са бившите му съученици. Той решава да се върне в родния си град, за да ги открие.

В сряда /19 август/ още едно произведение на българското кино ще привлече вниманието –  „Вяра, любов и уиски“. Любовна история, разказваща за една млада българка, която се отказва от приказния си живот в Америка и се връща у дома при своя страстен приятел Вал, който обаче има саморазрушителни навици. Когато съвсем неочаквано в България пристига годеникът й Скот, тя трябва да избере между уреденото бъдеще, което той ù предлага и обречената любов с Вал.

В четвъртък зрителите ще могат да гледат една драматична история. Филмът „Съдилището“ разказва за отношенията между бащата Митьо – работник в мандра (в ролята Асен Блатечки) и сина му Васко (Ованес Торосян) и преодоляването на отчуждението между тях. Действието се развива на фона на тежките икономически условия и безработица, с които е принуден да се справи бащата в бедния пограничен район, в който живее. Двамата трябва да се върнат към забравеното минало, за да срещнат дълго пазени тайни и да преоткрият пътя към себе си. Преплитат се истории по истински случаи от региона на Ивайловград. Разтърсваща любовна история внася нотка романтизъм.

Финалът на Седмицата на българското кино ще завърши с „Инкогнита“. Филмът е анализ на необятния и противоречив свят на човека. Това е нов прочит на повестта „Бариерата“ на Павел Вежинов – метафизичен поглед на режисьора Михаил Пандурски в тъмната бездна на човешкото подсъзнание. „Инкогнита“ е вълшебно огледало, в което всеки от нас може да се огледа.

През Седмицата на българското кино в Бургас зрителите, които искат да гледат безплатните прожекции, ще станат съпричастни с отличната игра на артистите във филмите, избрани за този летен кино маратон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Теодор Ушев избра Бургас за снимки на първия български фантастичен филм-антиутопия

Едни от най-знаковите сцени ще бъдат заснети на Солниците и Пантеона Световноизвестният режисьор на анимационни филми Теодор Ушев избра...

Профилактични програми ще „борят“ затлъстяването и гръбначните изкривявания в бургаските детски градини и училища

Две общински профилактични програми ще започнат да се изпълняват от тази учебна година в детските градини и училищата в Бургас. Едната програма...

Бургаският клуб по подводен риболов „Черноморец“ отново е безапелационен шампион за 33-ти път

Бургаският клуб по подводен риболов "Черноморец" е безапелационният шампион в 52-то Държавно първенство`2020, което се проведе в акваторията на Несебър.

Еко викторина дава награди за познания в разделното събиране на отпадъци

Правилното и разделно събиране на отпадъците не само щади природата и заобикалящата ни среда, но сега дава възможност на всеки да получи...