четвъртък, юли 16, 2020
Начало Денят 120 коня в квалификациите на петия национален турнир по конен спорт „Купа...

120 коня в квалификациите на петия национален турнир по конен спорт „Купа Бургас“

120 коня от 30 клуба от цялата страна ще се пуснат в квалификациите на петия национален турнир по конен спорт „Купа Бургас“.

Атрактивната надпревара в дисциплината прескачане на препятствия е в събота и неделя. Основният открит турнир, който ще излъчи най-добрите, е на 7 и 8 август /петък и събота/. Той е част от мероприятията за отбелязване на „Бургас – Европейски град на спорта 2015“. Състезанията са на общинската конна база.

Организатор е местният клуб по конен спорт „Хан Крум“, с помощта на Община Бургас и Българската федерация по конен спорт.

Квалификациите стартират в събота. Началото е в 16:30 часа. В неделя продължават от 9:30 часа. Сред подалите заявки е и бившият президент на турската федерация по конен спорт Арман Йозгюркен.

Домакините от клуб „Хан Крум“ ще разчитат на двете големи надежди на бургаския и българския конен спорт Сияна Базотева и Жени Михова.

По традиция тези състезания носят наслада и много емоции на състезатели и зрители. Без съмнение така ще бъде и през този уикенд по време на квалификациите и особено на открития пети турнир „Купа Бургас“ на 7 и 8 август.

На 5 август/сряда/ организаторите са предвидили да се проведат тренировъчни паркури на осветление, които са безспорна атракция. Паркурът е с 10 препятствия с тройна и двойна комбинация и ще бъде с предварително фиксирани височини 100/110/120/130 сантиметра.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Премиерът поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи...

Новата библиотека и музеят за съвременно изкуство към нея ще е готова в срок

По график се реализира и проектът за цялостна реконструкция на ул. "Цариградска" "Новата библиотека и музеят за съвременно изкуство...

Удължиха извънредната епидемична обстановка

Извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена до 31 юли. Това реши на свое заседание Министерския съвет, заради значителното завишаване на броя на...

Откриват бургаския Фестивал на пясъчните скулптури – петък и събота вход свободен

Въпреки всички перипетии на 2020 година, в Бургас ще има Фестивал на пясъчните скулптури и това лято. Той ще бъде отворен за...