вторник, септември 27, 2022
НачалоДенятИнтелигентните хора си лягат късно, взимат повече наркотици и правят повече секс?!

Интелигентните хора си лягат късно, взимат повече наркотици и правят повече секс?!

Какъв е белегът на интелигентния човек в наши дни?

Често, когато си мислим за интелигентните хора, имаме първичната реакция и навик да си ги представяме задължително със сериозен вид и забили нос в някоя дебела книга в библиотеката. Ние свързваме интелигентността непременно с асоциация за социално резервирани хора, които са прекалено добри, но пък избягват кривването от общоприетата рамки и общуват много повече с книгите, отколкото с околния свят.

Но всъщност обратното е точно твърдението, че най-умните от нас обикновено имат поведение, което баба и дядо не биха одобрили. Днес времената са други и хората с високо IQ не се интересуват единствено и само от изучаване и спазване на правилата и порядките.

Да, това със сигурност ви звучи може би малко шокиращо, но серия от проучвания по темата потвърждава именно тезата, че интелигентните хора остават будни до късно вечер, взимат повече наркотици и правят повече секс. Така хората, които са най-умни в нашето общество, често са „тъмни личности“, които се отдават на забавления, вредни навици като алкохол и наркотици и секс в големи дози. Все неща, които хората с по-нисък коефициент на интелигентност отхвърлят. И за да подкрепим думите си, в следващите редове публикуваме списък от три проучвания, които напълно ще променят начина ви на мислене, относно интелекта и поведението в наши дни:

1. Интелигентните хора са нощни птици
1. Интелигентните хора са нощни птици

Първото изследване разглежда темата за личността и индивидуалните различия, както и хипотезата, че хората с по-висока интелигентност се смятат от учените за еволюционно по-напреднали и с нов тип поведение. То се характеризира със способността за по-добро справяне с проблемите, използвайки нови методи за добиване на познания, които подобряват живота им. Един вид природата си служи с натиск върху конвенционалния начин на мислене, за да създаде нови модели на реакции и поведение, които да развият съвсем нови умения за значително по-адекватно справяне с проблемите на действителността. Изводът на учените е, че интелигентните хора имат не само повече способни да излизат от рамката на поведение, но и са по-свободомислещи и с различно усещане за живота.

Изследването установява също, че талантливите и по-надарени деца и възрастни си лягат около 30 минути по-късно, откокото обикновените хора. Разбира се, едното води към другото – те се събуждат и малко по-късно в делниците и уикендите.

Заключението на изследването е следното: късното лягане е не само белег на съвременния и модерен човек, но е и нещо напълно неестествено що се отнася до миналите епохи. Изводите идват след като е поведението на над 20 хиляди човека е било подложено на тест. Така че, мили дами, ако вие или вашите деца оставате до по-късно, бъдете спокойни! Няма нужда от паника и притеснение – просто нивото на интелекта ви е над средното, което обяснява този факт.

2. Интелигентните хора употребяват повече наркотици
2. Интелигентните хора употребяват повече наркотици

Интелигентните хора не само са нощни прици, но също така са склонни към експерименти с най-различни опиати. И макар да звучи налудничево, да не се припокрива с общоприетите схващания, че само глупваите хора пушат и пият, изследванията показват точно обратното. Колкото по-умен е човек, толкова по-склонен е да експериментира с различните наркотици, твърдят специалисти. Проучване на център за детско поведение в Америка достигна до заключението, че независимо от своята възраст, хората с високо IQ са много по-склонни да използват различни психоактивни вещества, отколкото тези с ниско IQ. Ще попитате защо? Отговорът е много прост – защото психоактивните вещества са еволюционни придобивки на съвременния човек и са му необходими, за да се справи с новите проблеми на света.

Според проучване на Обединеното кралство от 2010г. без значение от пола, религията, семейната среда, обществения статус, образованието, доходите или степента на реализация и адаптация в обществото, британските подрастващи под 16 години са по-склонни да употребяват именно такива вещества и да запазят това си поведение дори и след като пораснат, за разлика от децата с нисък коефициент на интелигентност. А дали има някаква пряка зависимост между тяхната интелигентност и употребата на дрога в по-късна възраст? По-скоро да -“индивидите с IQ над 125 точи са три пъти по-склонни да вземат опиати от тези с IQ под 75“. Друго независимо изследване от 2011 г. пък показва, че учениците, които постигат по-добри резултати на тестовете и контролни в училище, са по-предразположени към експериментиране с употреба на канабис, амфетамини и магически гъби в по-късните етапи от живота си.

3. Интелигентните хора правят повече секс
3. Интелигентните хора правят повече секс

Британските учени откриха и още един интересен факт – студентите в Оксфорд и Кеймбридж дават повече пари за секс играчки, отколкото тези от другите, по-неизвестни и нетолкова престижни университети. “Това най-вероятно се дължи на пряката връзка между секса и отварянето на съзнанието,” казва 23-годишната Аналиса Роуз, която работи като продавачка в най-големия сексшоп в Уилиамсбърг, Бруклин.

“Мисля, че способността да се посветиш на сексуалния живот идва от възможностите на индивида да мисли и има време за повече и по-качествен секс, което пък от своя страна го определя като по-интелигентен. Именно такъв тип човек се стреми да посигне максимума във всяка една сфера на своя живот и в рамките на нормалното е сексуалното му щастие да бъде една от тези цели. Това е доста интересно социологическо проучване, показващо ни, че студентите от най-елитните университети правят повече експерименти и са в пъти по-разкрепостени в сексуално отношение от своите други връстници“.
източник: dama.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular