неделя, юли 3, 2022
НачалоДенятБургазлии искат плаж за кучета

Бургазлии искат плаж за кучета

Бургазлии искат плаж за кучета, съобщава радио „Фокус”– Бургас . Идеята се разпространява в социалните мрежи в интернет. Там председателят на Фондация „Апорт”-Бургас Веселина Мишева се е свързала със стопаните на кучета и е предложила да се подготви официален документ с исканията и да го внесе в общината.

Първото искане е да се определи зона от плажната ивица, която е неохраняема и която да се загради специално за кучета.

Второто е превозване на домашни любимци в градския транспорт при необходимите условия. Например опасните кучета да са с намордници, да се носят документи за собственост и да се заплаща билетче на градския транспорт.

„Това го направиха преди 3-4 години в община София”, поясни Мишева.

Третото искане е да се направят още площадки за свободен достъп на кучета в града.

В събота от 10 до 12 часа в пространството зад Пантеона в Морската градина ще има събиране, на което ще се дооформят исканията. Наред с това инструктори от фондацията ще демонстрират как куче от приют с тежко минало може да бъде обучено и социализирано, така че да е послушно и възпитано. В момента се чака разрешение от общината за провеждане на мероприятието. „Община Бургас е една от най-добрите в България и мисля, че няма да е проблем да се направи нещо подобно”, каза още Мишева.

Бургаската Фондация „Апорт“ е неправителствена организация в обществена полза, която е учредена през октомври 2014г. Целта й е създаване на републикански център, на територията на България, за професионална и обща дресура на животни (предимно кучета от приюти) и обучение на хора от всички възрасти с вродени или придобити физически или ментални увреждания за живот и работа с обучените животни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular