неделя, юли 3, 2022
НачалоДенятКарфур затвори врати в Mall Galleria Бургас

Карфур затвори врати в Mall Galleria Бургас

Голямата френска верига за бързооборотни стоки „Карфур“ затвори врати в Mall Galleria Бургас, информира flagman.bg
Служителите на хипермаркета дошли обичайно на работа около 9 часа, но лаконично им било съобщено, че няма да работят. На металните щори са разлепени бележки със съобщение, че „помещенията ще бъдат реновирани“. Бележките не са от ръководството на „Карфур“, а от това на търговския център. Не е ясно окончателно ли напуска мола затруднената финансово компания или това е трик тя да си плати забавените наеми. Стоките в магазина все още стоят на рафтовете. Количките са отвън в коридора до ескалаторите.

Вече повече от две години „Карфур” не плаща или бави с месеци парите на производителите и доставчиците. Рафтовете в бургаските магазини на „Карфур“ се изпразниха още през април 2013 година. Зареденият някога по европейски хипермаркет придоби облика на квартална бакалия, въпреки че продължаваше да има много клиенти, а през летата пазаруваха основно руснаци.

Служителите тогава нареждаха артикулите през деня, за да не се набива на очи недоимъкът. Миналата година „Карфур“-ът в мол „Галерия Бургас“ остана цял ден без брандирани пазарски торбички, тъй като веригата не се бе разплатила с доставчика. През последните месеци даже дъвките на водещи фирми изчезнаха от асортимента.

Първият хипермаркет на „Карфур” в България – този в мол „Бургас Плаза”, се раздели преди месеци с дългогодишния си партньор „Техномаркет“. В момента двете компании се готвят за съдебен процес.

Припомняме, че от две години „Карфур“ – България вече е еднолична собственост на гръцката „Маринопулос Груп“ CA (франчайз партньор на eвропейския ритейл лидер Carrefour).

Френската компания „Карфур” направи своя дебют в страната ни именно в Бургас преди 4 години. В града се наляха 40 млн. евро и се откриха нови работни места. Първият работен ден в Бургас на френският лидер в продажбите на дребно остана в историята с небивали до момента и страната обороти, десетки хиляди посетители, масови задръствания по всички ключови артерии, които водят към мола “Бургас Плаза”. За първите седем часа от откриването огромният куп от 50 тона банани се беше сринал. До 15.00 часа бяха изкупени 17 тона. До три следобед над 40 000 бургазлии преминаха през касите.

В началото на 2014 г. „Карфур” хлопна врати в бургаския ж. к. Меден рудник. Магазинът бе единствен от тази търговска верига за хранителни стоки, намираше се на мястото на бившата „Сара“ в комплекса, но не успя да просъществува и година.
източник:flagman.bg

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular