неделя, юли 3, 2022
НачалоДенятНовия атрактивен скейт парк в к-с „Изгрев (СНИМКИ)

Новия атрактивен скейт парк в к-с „Изгрев (СНИМКИ)

Нов атрактивен скейт парк ще радва почитателите на модерните спортове в к-с „Изгрев“, близо до РУМ „Велека“. Той ще може да се ползва от любители на ролерите, скейтборда, от велосипедисти. Скейт паркът е изграден според европейските стандарти.

Новото съоръжение е част от плана за благоустройство на парк „Изгрев“, който се реализира по „Интегриран проект за обновяване на значими пространства в град Бургас“.

Идеята беше на мястото на старите неугледни площадки да се изгради атрактивен за спорт, развлечение и почивка парк. Затова, освен съоръжението за почитатели на скейта, ще се подобри композицията и достъпността на алейната мрежа, ще бъдат поставени нови пейки, кошчета за отпадъци, мини контейнери за отпадъци от кучета, декоративна ограда и указателни табели.

Освен самата спортна зона, е изпълнена реконструкция на околната алейна мрежа, облагородяване на зелени площи и доставка на парково обзавеждане. В завършен вид скейт паркът ще представлява затворена система, съставена от извивки с височина от 1.2 до 1.6 м., „spine“ трансфер, няколко „hip“ трансфера с различен ъгъл, „bump“, 7-метров извит рейл, 4-метров извит ръб с тръба, 4-метров прав рейл.

Съоръжението включва още пирамида, висока 1.2 м., състояща се от „А – frame“ трансфер и рейл, 2 трансфера с наклонени, прави ръбове + рейл, баланс, голям скок, „Bump“ трансфер, пирамида, висока 1.5 м. – с извит ръб. Кръгът се състои от няколко сета стълби (2 бр., 3 бр., 5 бр.), наклонени ръбове, рейлове, „euro gap“ и виражи.

Пространството е проектирано така, че да дава възможност за бързо развитие на начинаещите и приятни моменти при карането за по-напредналите скейтъри и ролеристи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular