сряда, май 13, 2020
ОСТАНЕТЕ У ДОМА!

Самотни, трудноподвижни възрастни хора от Бургас, които се нуждаят от доставка на храна и лекарства, могат да потърсят помощ на телефони: 0884 46 91 30, 0885 98 56 93 и 0882 129 664
Начало Лаф-муабет Анкети Преди и сега - Как ви харесва повече? (АНКЕТА)

Преди и сега – Как ви харесва повече? (АНКЕТА)

[poll id=“9″]

33 КОМЕНТАРИ

 1. Добър ден. Мисля си, че съм тъжна по отношение не само на фонтана, но и на цялостната философия на човека днес. Човека, не българина. Да днешната архитектура е красива и модерна, виждам, че хора са се старали и трудили да внесат различен привкус в центъра. Но забележете формата на Стария Фонтан. Кръгъл, голям, пълнещ окото. Тая гледка предполага хора които ще застанат около фонтана, в кръг и ще има по-особен социален контакт. Самият фонтан предполага социални дейности около него. Хората няма да стоят просто един срещу друг под ъгъл и гледайки се на кръв, ще са около нещо красиво, бистро и течащо. АДСКИ приятно. Забравихме философията за живот и за близост. Купуваме си скъпи вещи, коли, апартаменти за респект, а отвътре дори идеите ни стоят празни и само за красота. Иначе красиво и ново е – безспорно е. Но мислете в перспектива скъпи кметове, проектосъздатели, архитекти.

 2. Стария фонтан е по-хубав.А новия прилича на вулкан,който всеки момент ще избухне.

 3. Сега до Флората ще строят огромен блок.Не ни стига, че вдигнаха онзи грамаден блок до Пантеона, че сега и този резил! Имам чувството, че Бургас си няма главен архитект, или ако има е завършил със Среден (3)!

 4. Старата ВИЗИЯ СИ беше Супер..
  Имаше и Паркоместа..
  Имаше История..
  Имаше Всичко..
  А КОЙ ОБРА Двойните Гланцирани Гранитни Павета които Бяха Под Асфалта на Александровска?
  Всичко е ..както каза един АВЕР : ПЪЛЕН РАЗГРОМ

 5. Най много ми харесва кафенето на площад Кирил и Методи което кмета обособи като храм св. св. Димитър Николов

 6. Не съм видял в западно европейските държави да разбиват старите си сгради, фонтани и паметници за да строят нови. Там се опитват да запазят историята на градовете, тяхната автентичност. В Бургас това го няма.

 7. nqmalo rastitelnost hodete v gorata a za da e plo6tad trqbva da e shirok prostoten iz4isten a ne da izglejda kato pazar ili na baba mi gradinata..

  • Явно ти идваш от гората, щом като не можеш да пишеш на български! Серсем!

 8. Гражданите на Бургас са интелигентни хора и не се манипулират лесно от преднамерената анкета и нагласените снимки. А колкото до КМЕТА Николов, ще управлява и трети мандат, за ваш ужас, защото хората одобряват работата му и резултатите са налице!

  • 🙂 Браво „Спр“ 🙂 Много точно ей това е кмета г-н*****Николов*****(Йоан) за три мандата смени само плочките под терасата си.А повечето от долу подписалите се не са напускали 🙂 Бургас 🙂 да видят другите градове най-вече вечния ни съперник 🙂 Варна 🙂 колко старинен е станал 🙂 огледай те се 🙂 да говорим за хубавите неща около нас,а негативните оставете 🙂 света се променя и ние с него,когато вървя понякога настръхвам като гледам как се променя облика на града 🙂 единственото което лично мен ми липсва е българската реч по централните улици и морската градина 🙂 някой успя да върне чужденците в цгч 🙂 добре за бизнеса,но аз съм обикновен човек но не осъждам никой бил съм в няколко държави в Европа и навсякъде са ме приемали добре и мисля,че не мога да им се сърдя 🙂

  • Пффф интелигентени по-голяма глупост не съм чувала

 9. И фотосите и анкетата са преднамерени и имат за цел да предизвикат злостни коментари към кмета.
  Но хората са интелигентни и преценяват правилно!

 10. И двете визии са хубави, но всяка върви с времето си. И защо наистина сн.2 е направена като все едно след военни действия, а реално е много красив новия фонтан с мъгличките. Площада си е красив и зеленина ще има, просто време им трябва на дръвчетата и разсадите.

 11. Стария фонтан си беше красив а и снимки си правиха на фона на паметника . С новия е като на война в студио с тези пари и фона на чичо Альоша с вдигната ръка ,като че ли казва /Напред Бургазлий отивате в батака но не с Атака а с БАТЕ МИТКО …..

   • Да обръщате внимание на правописа а не на написаното това си е че сте възпитаници на неграмотния кмет от ГЕРБ.Ако имаше малко грамотност той нямаше да развали стария а щеше да го остави за да има нещо на много години и да имаме история а не кражби….

 12. Новият площад е по-добър , дори и само заради разширяването на площада върху старите улици….истинският проблем не са фонтаните , а паметникът на Альоша , драги ми смехурковщи:/:/:/:/

 13. Новият студен площад прилича на декор за научнофантастичен филм. А лятото, като напече как хората ще пресичат тези горещи камъни? Къде е зеленината, уюта и красотата на старият площад? Защо сега правят анкета? Това се прави предварително! Макети на проектитите се излагат на публично място и се прави т.н. публично обсъждане. Що за вкус? Що за архитекти? Тези хора не са ли пътували по света, нищо ли не са видели, ако не са изучавали добросъвестно архитектура? Позор за красивият ни град и позор за тези, които са харесали това каменно чудо!

  • Напълно споделям мнението на г-жа Мара Костадинова-“студенина“,“пустота“,прекалено изчистено,недостатъчно озеленяване,пейките са без облегалки-непрактични,кошОВЕТЕ за боклук са огромни,грозни,а тези архитекти са без грам въображение!,а и този паметника Альоша -не му е мястото в центъра,според мен…Кошмар.

  • 🙂 Това каменно чудо съм го виждал в Европа г-ж Мара пътуваме пътуваме и чичко google ни е приятел,напишете каменно чудо да видите какво ще излезе ако случайно знаете точното наименование на този вид фонтани го направете и без излишни средства да обикаляте света в търсене на каменни чудеса,ще видите къде има такива. 🙂 Моето мнение е,че май филмите са ви в повечко. 🙂 Света се променя и ние с него. 🙂 Радвай те се,че някой прави нещо иначе на картинка 1 трябва да сложим снимката на Йоан(и да потъне всичко в прахоляк) 🙂

 14. Като снимки едно е по хубава ,но в действителност е обратното 🙂 .Неправилно или умишлено е избран точно този изглед ?

 15. Новата визия, със стария и РАБОТЕЩ фонтан. Няма да е лошо да се обогати и с още елементи и растителност.

 16. С картинка №2 нещо сте се поизхвърлили, което кара и харесващи старата визия да гласуват напук за новата. Няма да постигнете реални резултати с тази нагласена снимка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Съдът отваря врати от 14 май – мерки за сигурност

Съдебна палата – Бургас въвежда мерки за безопасен достъп          Административният ръководител – председател на Окръжен съд – Бургас, съдия...

Абитуриентите ще имат изпращане при осигуряване на предпазни мерки

Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще изготвят протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна...

Представят гостите в 14-то издание на „Свято слово“ във Фейсбук страницата на НЧ „Любен Каравелов 1940″

 14-то издание на майските срещи на славянските творци "Свято слово" ще се проведе виртуално. Гостите със своите стихове и послания ще бъдат...

Независими творци и Общината ще работят заедно за бързо възстановяване на културния живот

Зам.-кметът Диана Саватева и председателят на комисията по култура в местния парламент Веселин Пренеров се срещнаха с хора на изкуството и културата...