вторник, октомври 13, 2020
Начало Денят Майки протестираха срещу колите по тротоарите

Майки протестираха срещу колите по тротоарите

Майки с детски колички блокираха за кратко натоварения бургаски булевард „Христо Ботев“. С шествие те преминаха от кръстовището до подземната улица до кръстовището на училище „Иван Вазов“, информира БНР Бургас. Протестът им беше насочен срещу шофьорите, които паркират автомобилите си на тротоари и пешеходни зони.

Близо 30 майки с деца се събраха на протест срещу неправилно паркираните автомобили, които им пречат да се движат по тротоарите в града. Те издигнаха плакати „Не рискувай живота на децата ни“ и „Тротоарът не е за паркиране!

Налага ми се всекидневно да се сблъсквам с паркирали коли по тротоари, пред магазини зареждащи бусове стока. Когато им направиш забележка, с насмешка гледат на всичко.

Докато дойда до тук, трябваше да мина през, може би, пет-шест места, където тротоарът е усвоен, за да се влезе в гараж. Трябваше да заобиколя десетки коли, които са паркирали на тротоара, да се движа по средата на улицата, да търпя подигравки и бибиткания от коли и това е всеки ден.

Да се изградят повече паркинги, да се глобяват нарушителите и Общината да издава разрешение за сторителство само ако по проект жилищната сграда има осигурени паркоместа.

Трябва самосъзнанието на гражданите да се пробуди. Почва се от най-малката клетка – шофьора и неговия автомобил.

Решението е в празните площи да се изградят просто паркинги на два-три етажа. Целта е една – просто да не се стига до фатален край, че да се промени проблема с паркирането на автомобилите по тротоарите.

Протестиращите ще внесат предложенията си за промени в нормативната база в Общинския съвет на Бургас.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Общината започна мащабна профилактична кампания за очното здраве при децата (Снимки)

Oт днес започват мащабните безплатни профилактични прегледи на Община Бургас, насочени към очни заболявания при децата на 6-годишна възраст. Символичното начало на...

КСА“Нефтохимик 2011″ завоюва рекордните 60 медала на първия за годината шампионат

Акробатите от КСА "Нефтохимик" 2011 завоюваха рекордните 60 медала от Държавния индивидуален шампионат. Той се проведе в дните  9-11  октомври  в Горна Оряховица и бе първото...

Изложба на театрални плакати „Шекспир и сцената“ ще бъде представена в галерия „Ателие“ на НХА- Филиал Бургас

Интригуващата изложба на плакати на български и чуждестранни автори  "Шекспир и сцената" ще бъде представена в галерия "Ателие" на НХА- Филиал Бургас...

Предлагат 10% ръст на заплатите и 1,8 млрд. лева за увеличението на пенсиите от догодина

Управляващите предлагат 10% увеличение на заплатите за 2021 г. Това обяви в социалните мрежи премиерът Бойко Борисов. Предвиждат...