вторник, юни 15, 2021
Начало Денят Как се печелят проекти по ОП "Развитие на човешките ресурси"?

Как се печелят проекти по ОП „Развитие на човешките ресурси“?

При голям интерес и активност от страна на участниците премина първият от 7-те тематични дни, организирани от Областен информационен център Бургас. Той бе посветен на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

Първият модул бе посветен на опитът и работата на Община Бургас по оперативната програма за първия програмен период от 2007 до 2013-та година. По темата говориха Мая Казанджиева Дир. Социални дейности, здравеопазване и спорт в Общината, своя опит по реализирането на проекти споделиха Росица Янева от сдружение Равновесие, Марионела Стоянова от Сдружение Социален център и Виолета Радева директор на БЧК в Бургас.

Следобедният модул бе посветен изцяло на практическите аспекти по реализацията на проект „Нова възможност за младежка заетост“. По темата говориха Директора на бюрото по труда в Бургас Живко Янакиев, Златомира Гаджерукова – началник отдел и Султанка Вълчева – главен експерт в бюрото. Кратко представяне на дейностите по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование изнесе Росица Димова от центъра за кариерно ориентиране. Дискусията по схемата продължи повече от час, а участниците зададоха много и конкретни въпроси , на които бе отговорено компетентно и изчерпателно.

По време на тематичния ден, голямата зала на Казиното се оказа тясна и се наложи да бъдат осигурени допълнително места за участниците. ОИЦ подготвя провежданеето на още 6 тематични дни по оперативните програми.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular