сряда, септември 27, 2023
НачалоСценаПепеляшка и Риголето се завръщат на бургаската сцена

Пепеляшка и Риголето се завръщат на бургаската сцена

Приказната история на Пепеляшка и нейният принц ще оживее на сцената на Държавна опера – Бургас, следвана от заядливият шут Риголето.

Така през март, бургазлии ще могат да заведат децата си на Класическата приказка на Шарл Перо – Пепеляшка – балет по музика на Сергей Прокофиев, както и да гледат една силно въздействаща опера от Джузепе Верди.

pepeliashkaПърви на сцената ще излязат Пепеляшка и Принца, в чиито образи отново ще се превъплътят изящните солисти на Софийската опера Веса Тонова и Емил Йорданов. Красивите костюми, невероятни движения и музика ще предложат на децата и техните родители преживяване, по-истинско от 3D. „Пепеляшка” ще се играе на 9 март /понеделник/, от 19:00 часа, в залата на Операта. Хореографията и режисурата на балета са дело на проф. Хикмет Мехмедов.

 

rigoletoСлед добрата Пепеляшка, на сцената ще излезе заядливият шут Риголето, чиято жестока съдба няма да остави зрителите безразлични. „Риголето” е една от най-въздействащите и известни опери на Джузепе Верди, заради силно драматичния й заряд. В образа на заядливия шут с нелека съдба ще се превъплъти баритона Александър Крунев. Ролята на дъщеря му Джилда е поверена на гостуващото сопрано Биляна Данаилова. Херцогът на Мантуа ще буде изигран от Георги Султанов. Операта ще бъде поставена на петък 13-ти, от 19:00 часа.

„РИГОЛЕТО“ – 13 март /петък/ от 19:00 часа
„ПЕПЕЛЯШКА“ – 9 март /понеделник/ от 19:00 часа

ПОДОБНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular