сряда, май 31, 2023
НачалоДенятБлаготворителна инициатива "Подай ръка, подари усмивка" ще помага на бургаските деца

Благотворителна инициатива „Подай ръка, подари усмивка“ ще помага на бургаските деца

Благотворителната инициатива „Подай ръка, подари усмивка“ ще помага на бургаските деца, лишени от родителска грижа, както и на деца с увреждания, настанени в специализираните заведения на територията на общината.

Кампанията се реализира по идея на студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ . Тримата младежи – Даниела Куманова ( 20 г.), Димитър Караатанасов (23 г.) и Ивайло Балтиев (24 г.) са част от студентския съвет на ВУЗ-а. Освен посещенията на лекции и личните си занимания, те намират време и да правят добро. Новата им инициатива е насочена към общо 178 деца и младежи, ползващи специализирани грижи в Центровете за настаняване от семеен тип, Защитените жилища, Дневните и Кризисните центрове на територията на Бургас.

Проявата „Подай ръка, подари усмивка“ има за цел да се съберат играчки и детски книги, образователни пъзели, приказки на DVD и аудио носители. Това са основните развлечения в ежедневието на децата в социалните заведения. Идеята е студентите и техните приятели лично да четат приказки и увлекателни разкази на място, в детските центрове. Към тях може да се присъедините и вие.Това е призив към всички хора, които вярват, че благотворителността може да се случва целогодишно, а не само по Коледа и Великден. Всеки, който иска да помогне, може да пише на e-mail:

[email protected]

Детски книги, DVD-та и играчки могат да се оставят опаковани на партера в бл.№1 на студентските общежития на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Инициативата „Подай ръка, подари усмивка“ се реализира с подкрепата на Община Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular